• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Safahat Okumaları Doç. Dr. Taner Namlı ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Doç. Dr. Taner Namlı ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin kuruluşunun 45. yılı dolayısıyla yaptığı pek çok faaliyetlerden biri olan “Safahat Okumaları” devam ediyor.
Safahat Okumalarının elli sekizinci dersi İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Namlı tarafından tarafından 07.06.2023 Çarşamba günü yapılacak. Saat: 19.00'da başlayacak ders TYB’nin youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 

profileimage_1404.jpgDoç. Dr. Taner Namlı

1980 yılında Almanya'da doğdu. Öğrenim hayatını Elazığ'da tamamladı. Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Bu tarihten itibaren Türkçe öğretmenliği görevini yürütmektedir. 2002 yılında başladığı Yeni Türk Edebiyatı sahasındaki lisansüstü çalışmaları devam etmektedir. Halen İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yapmaktadır.

Başlıca eserleri; Servet-i Fünun Edebiyatı, Tanzimat Edebiyatı, Tanzimat Edebiyatı (Şiir - Roman) olarak sayılabilir.

Bu haber toplam 867 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim