• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Şakir Tarım: Barış Harekâtı’ndan günümüze

Şakir Tarım: Barış Harekâtı’ndan günümüze
Bismillâhirrahmânirrahîm;

TÜRKİYE için Kıbrıs; manevî, siyasî, coğrafî ve stratejik yönden büyük bir önem taşır. Efendimizin (S.A.V.) halası Ümmü Haram (R.A.) Larnaka’da medfundur. Barbaros Hayrettin Paşa’nın, “Denizleri kontrol edebilen dünyayı kontrol eder” sözü meşhurdur. İngiliz Başbakanı Disraelli, “Kıbrıs, Batı Asya’nın anahtarıdır” der. Lord Curzon ise, “Kıbrıs’ın kaderi Anadolu’nun kaderine bağlıdır” sözünü eder. Kıbrıs elden giderse, Türkiye’nin geleceği tehlikeye girer.

     Rumlar, 1878’den beri Enosis (Büyük Yunanistan) hayali içindedir. Zürih ve Londra Antlaşmalarından sonra, 1960’ta Türkiye, İngiltere ve Yunanistan garantörlüğünde iki toplumlu “Kıbrıs Cumhuriyeti” kuruldu. Rumlar çoğunluk psikolojisinin de etkisiyle soydaşlarımıza karşı baskı ve şiddet başlattılar. Saldırılar düzenlediler. Soydaşlarımızı yıldırıp Kıbrıs’tan uzaklaştırmak istediler.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim