• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Şakir Tarım: Kıbrıs’ta yeni dönem ve sorunlar

Şakir Tarım: Kıbrıs’ta yeni dönem ve sorunlar
Bismillâhirrahmânirrahîm;

KIBRIS her dönemde stratejik önemini korudu. Çünkü tabiî bir üs durumunda. Hindistan yolunun geçiş güzergâhında. Enerji nakil hatlarının kontrol istasyonu... Kıbrıs’taki yüksek enerji rezervleri ve yüksek dozajdaki hidrokarbon yataklarının ortaya çıkması, sömürgeci Batılıların iştahını büsbütün kabarttı. Doğu Akdeniz olayında dünyanın gözünün bölgede oluşu, sömürgecilerin tatbikat alanı haline gelmesi Kıbrıs’ın önemini herkese öğretti.

Kıbrıs’ta hassas bir seçim dönemini geride bıraktık. Allah, soydaşlarımızı Annan Planı’nın şerrinden koruduğu gibi, seçimlerde de yardımını gönderdi.

Seçimin 1. turunda, Türkiye ile birlikte yürüyen Ersin Tatar yüzde 32.34 oy alırken; Rumlara sıcak bakan Mustafa Akıncı yüzde 29.84 oy almıştı. Yüzde 21.67 oy alan Cumhuriyetçi Türk Partisi 2. turda Mustafa Akıncı’yı destekleyeceklerini açıkladı. 2. turda Akıncı’nın kazanma ihtimali büyüktü. Fakat 2. turda seçime katılım oranının yükselmesi sebebiyle, Ersin Tatar yüzde 51.96’lık oyla cumhurbaşkanlığını kazandı. Mustafa Akıncı ise yüzde 48.05’te kaldı.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5656710/sakir-tarim/kibrista-yeni-donem-ve-sorunlar

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim