• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Salih Uyan: Ebeveynliğin son sürümü

Salih Uyan: Ebeveynliğin son sürümü
İçinde bulunduğumuz dönem birçok şeyi kökünden değiştirdi. İlişkiler, hayat tarzları, istekler, ihtiyaçlar artık çok farklı. Çocuklar, bizim çocukluğumuzda olmayan birçok şeyle yüzleşiyorlar.

Benim on sekiz yaşında öğrendiğim birçok şeyi, çocuğum sekiz yaşında öğrendi. Olumlu gibi gözüken bu durum, aslında biz yetişkinleri zor durumda bıraktı. Çünkü çocuklarımız her şeyi biliyor ama ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu arada ergenliğe daha erken giriyor ve bir türlü çıkmak bilmiyorlar.

Bütün bu değişimler de anne babaların çocuklara yaklaşımlarını da etkiliyor. Ve sonuçta “Yeni Nesil Ebeveynlik” denilen bir tanım çıkıyor işte.

Peki yeni nesil ebeveynlerin öncekilerden farkı ne?

En önemli fark zamanlarının olmaması. Daha doğrusu çocuklara ayıracak zaman yok. Çünkü gündelik telaşlar o kadar yoğun yaşanıyor ki çocukla birkaç cümle kurmaya vakit kalmıyor. Aynı anda birden fazla işle uğraşan anne babalar, sürekli olarak çocuklarına yetemedikleri hissiyle boğuşuyorlar. Yani yeni nesil ebeveynler her zaman yorgunlar, stresliler ve kararsızlar.

Bu üç sıfatın zıt anlamlılarını yazdığınızda ise iyi bir ebeveyn olabilmek için gereken özellikler çıkıyor karşımıza. Yani çocukla ilgilenirken sağlıklı ve zinde olmak, yaşanan stresi çocuğa yansıtmamak ve birçok konuda kararlı olmak gerekiyor.

Devamı: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/salih-uyan/620663.aspx

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim