• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Şebnem Bursalı: Dil yaresi...

Şebnem Bursalı: Dil yaresi...

Başkan Erdoğan'ın çarşamba günü Külliye'de düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri töreninde yaptığı konuşma, yediden yetmişe hepimizin ortak meselesi çok önemli bir konuya dikkat çekti.
"Son yıllarda giderek yaygınlaşan sosyal medya ve plaza dili ile ne Türkçe'ye ne İngilizce'ye uyan tuhaf bir dil ortaya çıktı" diyen Erdoğan'ın altı çizilmesi zorunlu olan sözlerini paylaşmadan geçemeyeceğim: "Kültürün taşıyıcısı olan dili ihmal ediyoruz. Diline sahip çıkmayan, dilini zenginleştiremeyen milletler, tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgârlar karşısında devrilmeye mahkûmdur. Milli kimliğimizin ve hafızamızın nişanesi olan Türkçe'ye hak ettiği ihtimamı göstermiyoruz. Şayet millet olarak bir kültür davamız varsa işe önce Türkçe'den başlamamız gerekiyor. Geleceğimize yapacağımız en büyük yatırımlardan biri, bizden öncekilerin hatalarını tekrarlamadan yabancı dillerin istilası karşısında Türkçe'mizi korumak, geliştirmek ve zenginleştirmek olacaktır."

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sebnem-bursali/2021/01/23/dil-yaresi

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim