• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Şebnem Bursalı: Nur Vergin ve mahalle baskısı

Şebnem Bursalı: Nur Vergin ve mahalle baskısı
Bir röportajında (Vatan Gazetesi Mine Şenocaklı... 2008), "AK Parti en az 10 yıl daha iktidarda kalır" dediği için "Beni mahvettiler, sağlığım bozuldu.

Onları asla affetmeyeceğim, iyi niyet yoktu" diyen sosyal bilimci, siyaset sosyoloğu Prof. Dr. Nur Vergin'in önceki gün hayatını kaybetmesiyle yaşadığı mahalle baskısı ifadeleri hatırlara geldi tekrar. "Mevcut hükümetin, radikal düşüncelere karşı emniyet kemeri görevi gördüğünü ve AK Parti'nin kenar ile merkez arasında bağlantı kurarak varoşların öfkesini azalttığını" söylediği için "geldiği mahalleye ihanet eden!" Vergin'e yapılan saldırılar ne bilime ne ilime, ne de insanlığa sığacak gibi değildi.
Bu ihanet yüzünden Vergin paraya pula düşkündü! AK Parti yalakasıydı! CIA ajanıydı! Hatta cahildi! Vergin'e göre mahalle baskısı, yüksek sınıflarda dindarlara karşı işleniyordu. Hele bu sözü; tam bir ihanetti!
Tabii şunu da eklemek lazım: Bu baskının sadece merhum Nur Vergin'e yapıldığını söylemek ya da çok eskilerde kaldığını söylemek imkânsız. Türkiye'yi eski alışkanlıklarla, eski Türkiye ezberlerine döndürmeye çalışan belli bir güruh hâlâ ötekileştirmenin, çarpıtmanın, zorlamanın ve kamplaştırmanın aktörü olmak üzere görevde.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sebnem-bursali/2021/01/20/nur-vergin-ve-mahalle-baskisi

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim