• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sedat Ergin: AYM Başkanı Arslan, hâkim ve savcılara Cem Karaca’nın hangi şarkısını dinlemelerini öneriyor

Sedat Ergin: AYM Başkanı Arslan, hâkim ve savcılara Cem Karaca’nın hangi şarkısını dinlemelerini öneriyor
Anayasa Mahkemesi’nin web sayfasına girip kendisinin biyografisine bakarsanız, karşınıza çıkan ilk cümle “Zühtü Arslan 1 Ocak 1964 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelmiştir” ifadesi olacaktır.

Bir insanın dünyaya gözlerini yeni yılın ilk günü açmış olması ilk bakışta çok istisnai bir yaş gününe işaret eder, değil mi? Oysa AYM Başkanı Prof. Zühtü Arslan’ın biyografisinde öyle yazması, gerçekten de o tarihte doğduğunun bir delili değildir. Çünkü bu tarih, kendisinin çocukluğunda Sorgun’daki nüfus memurunun takdir etmiş olduğu bir husustur.

Arslan, “Nüfus memuruna göre 1964 yılının ilk günü ama anneme göre ise 1965 yılının ırgatlık zamanı, yani ekinler biçildiğinde doğmuşum” diye tespit ediyor aradaki çelişkiyi 2019 yılında Adalet Akademisi’nin yayını “Akademi Kürsü” dergisine verdiği mülakatta.

Sorun şurada ki, 1 Ocak 1964 tarihi ile annesi Melek Hanım’ın ifadesiyle 1965 yılının temmuz sonrasında başlaması gereken “ırgatlık zamanı” arasında bir buçuk yılı da aşan bir zaman farkı var.

“Anlayacağınız, gerçekte tam olarak ne zaman doğduğumu kimse bilmiyor” diye anlatıyor Prof. Arslan ve ekliyor: “Esasen bu önemli de değilmiş o zamanlar. Önemli olan ilkokula başlarken alınan nüfus cüzdanına yaşım tutacak şekilde bir doğum tarihini yazmakmış. Bunu da bu konularda uzmanlaşmış olan nüfus memurumuz kolayca halletmiş.”

Dolayısıyla, önceki gün AYM Başkanlığı görevine üçüncü kez seçilen Zühtü Arslan’ın yaşam öyküsünü yazmak üzere yola koyulduğunuzda karşınıza çıkan bir nokta, kendisinin gerçek doğum tarihinin bilinmemesidir. Bilinmemesi, yalnızca “Bozkırın kavruk çocuklarının yaşadığı yer” diye tanımladığı Yozgat’ın Sorgun ilçesinde değil, aslında Anadolu’da sıkça yaşanan bir durumdur.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/aym-baskani-arslan-hakim-ve-savcilara-cem-karacanin-hangi-sarkisini-dinlemelerini-oneriyor-42214635

Bu haber toplam 239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim