• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sedat Ergin: BM’ye göre, HTŞ İdlib’de akaryakıt ticaretinden para kazanıyor

Sedat Ergin: BM’ye göre, HTŞ İdlib’de akaryakıt ticaretinden para kazanıyor

Hatay’a komşu olan ve TSK’nın da kayda değer bir askeri güç bulundurduğu İdlib konu olduğunda, aklımıza hemen bu bölgeye büyük ölçüde hâkim durumdaki Heyet Tahrir eş Şam (HTŞ) isimli örgüt geliyor. Peki, bu örgütün kurduğu bir şirket üzerinden akaryakıt ticaretinden ayda bir milyon dolar gibi bir gelir elde ettiğini biliyor muyuz? Ben de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) yayımladığı bir rapordan öğrendim.

Rapor, terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide ile mücadele konusunda BM Güvenlik Konseyi’nden çıkan kararlarının öngördüğü yaptırım mekanizması doğrultusunda hazırlanmış. Söz konusu kararlarda, BMGK’ya bağlı “Yaptırım Komitesi” çerçevesinde oluşturulacak teknik bir grubun, DEAŞ ve El Kaide’nin küresel düzeyde yarattığı tehdidinin ve uygulanan yaptırımların etki derecesini yakından izlemesi ve raporlaması öngörülüyor.

Raporlamayı yapmak üzere de “Analitik Destek ve Yaptırım İzleme Ekibi” diye adlandırılan bir çalışma grubu görev yapıyor. Bu BM ekibi, yılda iki kez hazırladığı raporları BM Güvenlik Konseyi’ne sunuyor. Bu raporlar BMGK belgesi olarak yayımlandığı için önem taşıyor.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/bmye-gore-hts-idlibde-akaryakit-ticaretinden-para-kazaniyor-41749712

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim