• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Sedat Ergin: Krizin çözümünü pazar günü başlayan diplomasi seferberliği getirdi

Sedat Ergin: Krizin çözümünü pazar günü başlayan diplomasi seferberliği getirdi
İleride bu dönemin tarihi yazılırken muhtemelen “10 Büyükelçi Hadisesi ” diye adlandırılacak oldukça sıkıntılı bir krizi geride bıraktık önceki akşam.

Türkiye’nin Batı dünyası ile ilişkilerinin bir kazaya uğrama noktasına çok yaklaştığı bir kriz, hafta sonunda başlayan ve pazartesi gününe uzanan, Dışişleri Bakanlığı’nın devrede olduğu yoğun bir diplomasi sonucunda bulunan bir formülle atlatılmış oldu.

Geriye dönüp baktığımızda bu krizin başlıca şu dönemeçlerden geçtiğini görüyoruz:

18 EKİM:

BÜYÜKELÇİLER AÇIKLAMASI

Kriz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Ekim Pazar günü Afrika gezisinin ilk durağı olan Angola’ya hareket etmesinden bir gün sonra patlak verdi. Ankara’da ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 Batı ülkesinin büyükelçilikleri, 18 Ekim Pazartesi günü Osman Kavala’nın gözaltına alınmasının dördüncü yıldönümü dolayısıyla, kendisinin tutukluluğunun sona erdirilmesini öngören AİHM kararını hatırlatan ve serbest bırakılması çağrısına yer veren bir ortak açıklama yayımladılar sosyal medya hesapları üzerinden.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerin bu çıkışını Angola’nın başkenti Luanda’da öğrendi. Afrika gezisinde kendisine eşlik eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bu konudaki ilk görüşmeyi burada yaptıkları anlaşılıyor.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/krizin-cozumunu-pazar-gunu-baslayan-diplomasi-seferberligi-getirdi-41925647

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim