• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Sefa Saygılı: İslam'ı değiştirip yeni din kurmaya kalkanlar ve Ekber Şah

Sefa Saygılı: İslam'ı değiştirip yeni din kurmaya kalkanlar ve Ekber Şah

Fransa'da her geçen gün kamuoyunun güvenini kaybeden Macron, İslam düşmanlığına sarılmış. "İslam, bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir" diye saçmalayan Macron, camileri daha çok kontrol altına almayı ve başörtüsü yasağını genişletmeyi planlıyormuş. Fransa'da kamuda yasak olan dini simgeler ve özellikle başörtüsü bazı özel şirketlere yaygınlaşacakmış. "Tarafsızlık" yükümlülüğü kamu hizmeti delegelerine genişletilmiş. Kamu yararına özel şirketlerde çalışanlar hiçbir dini simge taşıyamayacak, başörtüsü yasaklanacakmış. Aslında Macron'a en güzel cevap da Sayın Cumhurbaşkanımızdan geldi: "Bu kervana katılan son isim Fransa Cumhurbaşkanı Macron olmuştur. Macron'un Müslümanların yoğunlukta olduğu bir şehirde yaptığı 'İslam krizde' açıklaması saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur. Fransız Devlet Başkanı olarak daha şurada bir hafta, on gün önce, münasebetlerimizi geliştirelim, görüşmelerimizi geliştirelim derken nasıl da çabucak unutuveriyor. Hemen ardından bu açıklamayı yapması kendisine ne denli saygı duyulacağını gösteriyor. Fransız Devlet Başkanı olarak İslam'ın yapılandırılmasından bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir. Bizim ağzımızdan bugüne kadar Hristiyanlığın, Museviliğin yapılandırılması diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki İslam'ın yapılandırılması diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun." Bir benzer başka çalışma bilindiği gibi maalesef Çin'de yapılıyor. İslam'ı kendilerine göre yontarak, kaide ve esaslarını değiştirmeye gayret ediyorlar. Oradaki Uygur Müslüman kardeşlerimize eziyet ve zulüm ediyor, adeta kan ağlatıyorlar. 

Devamı : https://www.fikriyat.com/yazarlar/sefa-saygili/2020/10/19/islami-degistirip-yeni-din-kurmaya-kalkanlar-ve-ekber-sah

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim