• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Sefa Saygılı: Korona Virüs’ten İslâm Karşıtlığı Yapmak

Sefa Saygılı: Korona Virüs’ten İslâm Karşıtlığı Yapmak
Biraz önce Avustralya’dan bir vatandaşımız rahatsızlığının süreci hakkında soru sormak ve bilgi vermek için aradı.

Sohbet arasında kendisine orada durumun nasıl olduğunu sordum. “Çok kötü” dedi. Sokağa çıkma yasağı varmış ve hastalık giderek yayılıyormuş. 

Sadece Çin, İran ve İtalya’da değil Fransa’da, İngiltere’de, İspanya’da, Hindistan’da kısacası bütün dünyada olağanüstü hal var. Benim yaşımdakiler “Biz böyle bir afatla karşılaşmadık” derken haklılar. Ülkemiz depremlerle, askeri ihtilallerle, hain 15 Temmuz darbe girişimi ile sıkıntılı durumlara düştü. Ancak Korona virüsün yayılması bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de elbette çok etkiledi. 

Şimdi bakıyorum bazı kötü niyetli kişiler bu salgını kendi ideolojik saplantıları lehine kullanmaya çalışıyorlar. Bunlardan biri, İran’ın molla şehri Kum’dan hastalığın yayılmasını ele almış ve mantık çarpıklığı içinde “Neden inandığınız Tanrı burayı korumadı?” diye soruyor.

Muhakemesi bozuk sorusuyla aklı sıra Müslümanları vuracak. Bir defa söyleyelim, korunma tedbirlerini uygulamak aklın ve bilimin gereğidir. Kum’daki çokbilmiş mollalar bunları uygulamadı iseler korona virüs onları es geçecek değil ya. İkincisi Suriye’deki masum insanların katline ses çıkarmayan, dahası cevaz veren, hatta teşvik eden utanılası mollalar neden korunsun ki? Bence o mollalar başlarına gelen bu felâketten sonra, “Biz nerede hata yaptık?” diye ders çıkarmalı ve ibret almalılar. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sefa-saygili/korona-virusten-islam-karsitligi-yapmak-31746.html

Bu haber toplam 234 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim