• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Sefa Saygılı: Korona’dan sonra Dünya

Sefa Saygılı: Korona’dan sonra Dünya

Ülkemiz gibi bütün dünya korona salgını ile sarsılmış durumda. Dünyada bir milyonun üzerinde kişiye enfekte olan, on binlerce kişinin hayatına son veren bu hastalık herkesi endişe ve korkulu bekleyişe sürükledi, sıkı tedbirler almaya zorladı. Bütün yaşantımız değişti, evlerimize sığındık. ‘Evde Hayat Var’ sloganına yapıştık.

Dışarı çıkacak olduğumuzda da sosyal mesafeye dikkat ediyor, maskeyle dolaşıyoruz. Sık sık ellerimizi sabunla yıkıyor, temizlik ve hijyen kurallarına özen gösteriyoruz. Salgının ne zaman pik yapacağı henüz belli değil. Ancak tahminler nisan sonuna işaret ediyor. Sonrasında ise iniş ve sıradanlaşma gelecek. Ancak bu hastalık insanlığı öyle vurdu ki sonrasında her şey eskisi gibi olmayacak. İşte değişecek olan hususlar:

*Bizdeki bazı zenginler gibi pek çok kişi Avrupa’nın gelişmiş ülkelerini ve ABD’yi güvenli yer olarak biliyor, oraya kapağı atmanın yolunu arıyordu. Şimdi ise ABD başta olmak üzere Yunanistan, Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerde yaşayanlar hiç rahat değiller. Oralara gidenler Türkiye’yi arıyorlar.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/prof-dr-sefa-saygili/koronadan-sonra-dunya/haber-235697

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim