• İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Sefa Saygılı: Süresiz nafaka ve nafaka hapsi mağdurlarının feryatları duyulacak mı?

Sefa Saygılı: Süresiz nafaka ve nafaka hapsi mağdurlarının feryatları duyulacak mı?
Karşımda oturan erkek üzgündü. Çaresizlik içindeydi. Anlatmaya başladı: “Yaklaşık üç yıl önceydi. Akşam eve geldiğimde eşim, 2 çocuğumuzu ve kullandığımız eşyaları da alarak evi terk etmişti.

 Günlerce araştırdım. Memleketine gitmişti. Boşanma davasını orada açtı. Her ne kadar barışmaya çalışsam da, mümkün olmadı. Boşandık. Mahkeme,  çocukların velayetini anneye verdi. Çocuklar için 2.000 TL iştirak, anneleri için 3.000 TL yoksulluk nafakasına karar verildi. Benim  İstanbul’da iş yerim vardı. Çalışıp nafakamı ödüyordum. Akrabalarımdan arayanlar oldu. Eski eşimin meğer dostu varmış. Dostundan yeni çocuğu olmuş; ama nafaka hakkını kaybetmemek için evlenmiyorlarmış. Benim gönderdiğim süresiz nafakayı alıp dostuyla yaşamaya devam ediyor. Ben nafaka yükü nedeniyle evlenemezken, kadının hayat boyu benden nafaka alıp keyfe keder yaşamasını içime sindiremiyorum…” dedi. Ağır travma geçirdiği her halinden belliydi.

Şöhretli bir işadamıydı ve kederli ifadeyle dert yanıyordu: “64 yaşındayım. İlk eşimden boşanmıştım. Tanınmış, varlıklı biriyim. Karşıma sevgi dolu gördüğüm bir kadın çıktı. Bana çok iyi davranıyordu. Adeta ikinci baharımı yaşıyordum. Evlilik kararı aldık. Evlendikten sonra  sanki bir başka kadın oluverdi. Hırçınlıklar, kavgalar, aşırı kıskançlıklar baş göstermeye başladı. Daha 4 ay dolmadan boşanma aşamasına geldik. Mahkemeden, yıllarca yaşadığım evim/yuvamdan 6 ay uzaklaştırma kararı, evin yeni eşime tahsisi kararı, banka hesaplarıma ve gayrimenkullerime tedbir kararları yağmaya başladı. Aylık 30.000 TL. NAFAKA ile 3.000.000 TL  maddi/ manevi tazminat talepli dava ile karşılaştım. Evlilik tuzağına düşmüştüm….” 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sefa-saygili/suresiz-nafaka-ve-nafaka-hapsi-magdurlarinin-feryatlari-duyulacak-mi-35472.html

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim