• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Selçuk Türkyılmaz: Azerbaycan ve gözümüzün gördüğünden daha büyük mücadele

Selçuk Türkyılmaz: Azerbaycan ve gözümüzün gördüğünden daha büyük mücadele

Azerbaycan, işgal edilen toprakların kurtarılması uğruna verdiği mücadelede büyük bir başarı kaydediyor. Bu başarıyı sadece bugünün koşulları içinde anlamak mümkün değildir. Gelişmiş Batılı ülkelerin Doğu üzerindeki hegemonya tarihini göz önünde bulundurduğumuzda Azerbaycan’ın kendi sorunlarını çözme ve gücünü sahaya yansıtma iradesini önemsemeliyiz. Bu başarının hesap edilmeyen sonuçları olacaktır. Artık Azerbaycan, yeni bir aktör olarak sahadadır ve Kafkasya’da yükselen bir güçtür.

Azerbaycan’ın bugünkü başarısından bahsederken işgal altındaki topraklarını kurtarmak için Ermenistan’ın sivil hedeflere saldırısından sonra harekete geçmesini tartışmak zorundayız. Bu durum, en haklı davada bile Azerbaycan’ın elinin kolunun bağlı olduğuna işaret eder. Azerbaycan da küresel baskı altındaydı. Batı, ittifak hâlinde olmadığı ve kendi çıkarlarına hizmet etmeyen milletler ve ülkeler üzerinde maddî araçlarla baskı kurmuş, içeriden devşirdiği unsurlarla da baskısını sürdürmüştür. Kolonyalist çağlarda içeriden devşirilen unsurlar işgal ve istila vasıtasıydı fakat şimdi propaganda vasıtasıdır.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/selcukturkyilmaz/azerbaycan-ve-gozumuzun-gordugunden-daha-buyuk-mucadele-2056555

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim