• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Sevil Nuriyev İsmayilov: Karabağ'ın işgali ve MİNSK Grubu başarısızlığı

Sevil Nuriyev İsmayilov: Karabağ'ın işgali ve MİNSK Grubu başarısızlığı
Ermenistan’ın 80. Yılların sonlarında başlattığı, Azerbaycan topraklarında 2. Ermeni Devleti kurma hayali üzerine işgal süreci, büyük kayıplar ve acı soykırım sayfaları ile doldu.

Dolup taştıkça, kimsenin gıkı çıkmadan mevcut işgal süreci üzerinden arabuluculuk misyonları devreye girdi.

Azerbaycan topraklarının işgaline kimse “dur” demedi, lakin işgal edilmiş sınırlar içinde Azerbaycan ateşkese razı edildi.

Tarihi arka planı muhakkak yazacağım, lakin burada esas değinmek istediğim farklı bir boyut var.

1991’de Yeltsin ve Nazarbayev’in girişimi ile ilk arabuluculuk süreci başlatılmıştı. Ateşkes imzalandı, lakin Ermenistan Azerbaycan’ın devlet adamlarının da içerisinde bulunduğu helikopteri Karabağ semalarında vurdu ve tüm heyet katledildi. Yeniden savaş doruk noktaya yükseldi. Evet, Ermenistan hep ateşkes imzalayıp sonra onu bozacak kadar devlet hukuku ve savaş hukukundan uzak bir yapıya, sadece bugünkü Paşinyan yönetimi ile sahip değil! Evvelden beri “Ermenistan” demek; hukuk kurallarının çiğnenmesi, katliamlar yapan anlamı taşıyan akıl demektir!

Rusya ve Kazakistan girişimi, Ermenistan’ın bu saldırısı ile sonuçlanırken, devreye AGİT girdi, daha doğrusu Ermenistan eliyle Batı’nın işe dahil olması oluşturuldu. İlk defa Karabağ meselesinin lokalden genele çıkması süreci de AGİT girişimi ile başlandı. Burada Ermenistan’ın misyonunu iyice anlamak lazım. Dün de, bugün de aynı misyon devrede!

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/karabagin-isgali-ve-minsk-grubu-basarisizligi-yazi-1581320/

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim