• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Sevil Nuriyeva İsmayilov: 1.Petro, Putin ve Rusya

Sevil Nuriyeva İsmayilov: 1.Petro, Putin ve Rusya
Sanırım Rusya üzerine okuma yapanların hepsi, Rusya’nın 1. Petro hayalleri ile süsledikleri gelecek hedeflerini biliyor.

Bunun ne kadar gerçeği yansıtıp yansıtmayacağını analiz etmeyeceğim. Ama hedeflerin arasında hep yer aldığı açıktır. Lakin bu hedeflerin siyaseten yansıması dönemi, Putin dönemidir.

Ve Putin’in iktidara getirildiği ilk dönemler değil. Daha sonra ve daha net şekilde gösterilen hedefler arasında olduğunu ifade etmekte yarar vardır.

Putin, yeni Rusya inşasını kendisinden sonraki dönem için de “Petro hayalleri” ile süslenmiş Rusya modeline sokmak istemekte.

Son anayasa değişimi oylaması ile sadece kendinin “uzun vadeli başkan kalması” yolunun açılması için yapılmadı. Ki bu esas ana başlık idi. Esasa bakıldığında, anayasaki değişim metinlerine göz atıldığında, Rus Devletinin kalıcı ilkelerinin temelinin yeniden güncellendiği açıktır.

Rusya içindeki liberal Batıcı ekip her zaman güçlü olmuştur. Ama buna paralel Rusya devletçilik geleneğinin temeline sadakat konusunda tutucu ekip de, devletin esas ana temelini oluşturmakta.

Son oylamada aile ve din konusuna temel değer olarak atıfta bulunması Putin’in hedeflediği gelecek devletin sarsılmaz temelini oluşturma planlaması içinde olduğunu görebiliyoruz.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/1petro-putin-ve-rusya-yazi-1555314/

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim