• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Azerbaycan'dan F-16 mesajı

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Azerbaycan'dan F-16 mesajı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kendisi ile röportaja gelen tüm uluslararası medya temsilcilerinin verdikleri soruların içerisinde esas merak konusunun “F16 uçaklarının Azerbaycan’da neden bulunduğu” sorusu olduğunu dile getirdi.

Turaz Tatbikatı kapsamında Azerbaycan’a giden F16 uçaklarının Bakü, Gence, Yevlak, Nahcivan bölgelerinde tatbikat yaptıklarının iki ay önce şahidi olduk.

Tabii ki Ermenistan’ın saldırıları dönemine denk gelmesi sebebiyle, F16’lar bilerek istenilerek Azerbaycan’da bırakıldı.

İlham Aliyev açık tekstle şunu dedi “evet tatbikata gelen F16 uçaklarını, kardeşlerimiz giderken moral desteği amacıyla bıraktı. Lakin anlaşılan Azerbaycan için bu hem de oraya yönelik tehdit ve sınırlarının ihlali söz konusu olduğu durumda F16’ları semada görebileceğiz.”

Krizin çözülmesinde en önemli faktör, Türkiye’nin verdiği siyasi destektir. Ayrıca Azerbaycan ordusunun 30 yıllık hazırlık süreci, özellikle Türk ekolü savaş mantığının Azerbaycan ordusuna hakim olması, sahadaki başarının temelini oluşturmakta.

Açık söylemek gerekirse, Ermenistan’ın esas kaybı; alışılmış Sovyet savaş anlayışının karşısına, Azerbaycan tarafından 30 yıllık Türkiye ile ortak savunma anlayışına sahip olmak için yetiştirilen kurmay zekasıyla Türk savaş anlayışının devreye girmesi oldu.

Evet, sahada Türk savaş ve savunma anlayışı kazanıyor. Azerbaycan ordusunda 30 yıl içinde yetiştirilen Türk ekolü asker anlayışı, Karabağ’daki bugünkü başarının esas temelidir.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/azerbaycandan-f16-mesaji-yazi-1583115/

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim