• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Covid 19 ve çıkardığımız dersler

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Covid 19 ve çıkardığımız dersler
Koronavirüsle birlikte önümüze bir tablo çıktı. Ve bu tabloda çok çeşitli paragraflar yerleşmekte.

Konunun konuşulacak çok tarafı var. Tamamen sağlık çalışanlarının ve tıp hocalarının anlattıkları teknik konuların yanı sıra, anlamamız gereken geniş çerçeveli meselelerimizin olduğu açıktır.

Bu virüsle birlikte ileride yeni virüslerin de devreye gireceğini anlamaktayız. Doğal mı, suni yolla mı devreye girmesi, ileride daha fazla konuşulacak. Lakin hangi yolla devreye girerse girsin, alınacak dersler açıktır.

Şehirlerimizin yapılanmasında şehir geleneklerinden, milli, dini değerlerimizin dolu dolu anlamlı mesajlarından, şehirlerimizin mimari yapılarından, doğanın, denizin, yeşilin, insanoğlunun eliyle şu aşamaya gelinmesindeki rolden, hayvanların yaşama alanlarını daraltan aç göz insanoğlunun her şeye hakim olma hırsından ve elbette dünyanın, alemlerin, insanoğlunun gökteki damladan, yerdeki hücreye kadar her şeyin yaradılış hikmetinden konuşmalıyız.

Çünkü geldiğimiz nokta, tüm bunları elinin tersi ile iten insanoğlunun eseridir.

Evet, Allah istemezse bir yaprak düşmez. Doğrudur. Olup bitenlerin altındaki derin anlamları, metafizik ve ruhani boyutta izah etmenin tam zamanıdır.

Ve elbette tedbirlerimiz, hazırlıklarımız...

Türkiye'de şehir hastaneleri projesi devreye girdiğinde tonlarca laf edenler, neredeyse bu emeği hiçe sayanlar oldu. Lakin şimdi nasıl bir doğru zamanda, böyle bir dönemde muazzam projenin sahibi olduğumuzu görebilmemiz için sadece çevredeki ülkelerde olup bitenleri doğru okumamız yeterlidir.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/covid-19-ve-cikardigimiz-dersler-yazi-1527903/

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim