• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Paşinyan ve Ermenistan'ın yeni rotası

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Paşinyan ve Ermenistan'ın yeni rotası
Hiç kuşkusuz Ermenistan halkı geçmişe değil geleceğine oy vererek Paşinyan'ın kazanmasını sağladı. İlginç değil mi Karabağ'da kaybeden siyasi figür yeniden seçimleri kazanıyor.

Nedenlerini Ermenistan sosyolojisini irdeleyerek anlamamız mümkündür. Ama yalın gözle bakıldığında net gözüken tek şey var.

Ermeni halkı Paşinyan'ın karşısına çıkarılan Taşnak zihniyetine Rusya frekanslı siyasete eli kanlı Koçaryan söylemine hayır dedi.

Ermenistan'ın ekonomik olarak çöküşle yüz yüze kalması vatandaşlarının çoğunun ülkeyi terk etmesi Koçaryan Sarkisyan iktidarlarının yolsuzluğa bulaşması hepsinin bu sonuçlara etkisi oldu.

Paşinyan'ın siyasi hayatına bakıldığında milletvekili döneminde dahil Karabağ'ın Azerbaycan toprakları olduğuna atıfta bulunduğu birçok söylemine denk gelebiliriz.

Rusya faktörü. Ermenistan içindeki Rusya faktörü giderek zayıfladığı açıktır. Rusya'nın bunca müdahalelerine rağmen Batı söyleminin giderek fazlalaştığı bir Ermenistan var karşımızda. Irkçı tezlerin kabul görmesine rağmen karın doyuramadığı bir realitede Paşinyan'ın orta vade için en uygun lider olarak görülmesi Ermeni halkının önceliklerinin değiştiğine işaret etmekte.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/pasinyan-ve-ermenistanin-yeni-rotasi-yazi-1636588/

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim