• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Sibel Eraslan: 6284 sayılı kanun hakkında toplumsal talepler...

Sibel Eraslan: 6284 sayılı kanun hakkında toplumsal talepler...
Geleneğinde ''hayr'ı, 'eşine hayırlı olmakla'' eş tutan bir medeniyetin evladıyız. Hz. Peygamberimiz şöyle buyurmuşlar:

"Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet ediniz! Onlara şefkat ve sevgi ile muamele ediniz! Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah emaneti olarak aldınız; onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz! Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olandır''...

Ama gün geçmiyor ki bir anne çocuğunun gözleri önünde dövülmesin, gün geçmiyor ki bir kadın saçlarından tutulup yerlerde sürüklenmesin... Buna hiç birimizin vicdanı sessiz kalamaz.

6284 sayılı kanun da 2012'de, bu amaçlar doğrultusunda yasallaşmıştı; ''şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemekti' amacı...

Bu yasa içeriğine hiçbir kesimin itirazı olamaz. İnsani bir refleks olarak, şiddete uğrayan mazlumun yanında duruşun teminatı olma gerekesiyle ihdas edilmiştir. Lakin uygulama konusunda ciddi mağduriyetlere yol açtığı dile getirilmektedir. 6284 sayılı kanuna karşı günümüzde yapılan itirazlara, revizyon ve ıslah taleplerine hiç kulak vermeden; yasayı eleştirenlere toptan kadın düşmanı veya şiddet taraftarı kabul etmekse, haksızlık ve kolaycılıktır.

Kanunlar, adaleti herkes için yaygınlaştırmak adına yapılırlar. Başta güvenlik, yaşama hakkı, insan onuru, düşünce hürriyeti gibi temel cevher niteliğindeki hakları teminat altına almak ve temel hak ve hürriyetlerin iptalini, kısıtlanmasını, zorlaştırılmasını önlemek gayesini güderler. Kanunlar için adalet idesi, en büyük gerekçedir ve adalet, insanın huzurlu yaşamasının en büyük güvencesidir.

Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim