• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Sibel Eraslan: ''Hepsinden eyice bir gönüle girmektir...''

Sibel Eraslan: ''Hepsinden eyice bir gönüle girmektir...''

Yunus Emre’nin ‘’ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir’’ dizesiyle başlayan meşhur şiirinde geçer: ‘’gönüle girmek’’. Namazdan, oruçtan, hacdan, zekattan tek tek bahseden şiirinde, hakikatin özünü gönülde bulmuştur Yunus. Gönlü düzeltmek gerekir, tertemiz tutmak, sükunet ve sabırla iyiliğin tarafında durmak, böylece alemin gözbebeği olan insanı, ‘’hz.insan’’ kılmak, ‘’insan-ı kamil’’ eylemektir muradı...

Ariflerin oynadığı satrançtaki gibi hayat, bir yanımızda zillet diğer yanımızda vuslat var. Tam 101 basamaklı bu oyunda, insanın kamil olma macerası anlatılır. İnsanın kalbi hakkında, benliği hakkında, yapıp eylediklerini tarttığı vicdanı hakkında herhangi bir düşüncesi yoksa şayet, kendisine hayatta bir kez bile olsa ‘’ben kimim, nereden geliyorum ve nereye gidiyorum’’ diyerek sorgu sual eylememişse pek tabiidir ki o; ancak ilk basamaktadır, zillettir burası, yani kapkaranlık, dar bir yerdedir.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/hepsinden-eyice-bir-gonule-girmektir-yazi-1605021/

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim