• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Siyami Akyel: Irkçı Emperyalizmin Sinsi Planları

Siyami Akyel: Irkçı Emperyalizmin Sinsi Planları
Medeniyetin en temel unsurları “inanç, hukuk, ahlâk, sanat ve edebiyat”tır. Irkçı emperyalizm zihniyeti, etkisi altına aldığı toplumun inancına, hukukuna, ahlâkına, sanat ve edebiyatına müdahale eder.

 En etkili müdahale aracı da medyadır. Kitle iletişim araçlarını ustaca kullanan ırkçı emperyalizm, sömürülen ve ezilen toplumların inancını, hukukunu, ahlakını, sanat ve edebiyatını örtülü bir müdahaleyle tahrif eder ve yerine kendi inancını, kendi hukukunu, kendi ahlâk anlayışını, kendi sanat ve edebiyat anlayışını empoze eder.

Bu müdahaleler, yaşamın seyri içinde devam eden bir süreçtir. Ancak bundan daha vahimi, insan fıtratına müdahale, insan haklarını yok sayma girişimidir ki, bu insan neslinin dönüştürülmesi değil, yok edilmesi ve şeytanlaştırılması için ortaya konulan çok daha derin ve sinsi bir projedir.

Bu proje, Allah’ın (C.C.) yarattığı arzı fesada uğratma projesidir ve ırkçı emperyalizm artık “inanç, hukuk, ahlâk, sanat ve edebiyat”a yönelik müdahalelerinde başarılı olmuş, sömürgecilik vasıtasıyla ulaştıkları ekonomik gücün şımarıklığıyla bunları dönüştürmede büyük mesafe almıştır. Ezilen toplumların inançlarına, hukuk sistemine, ahlaki yapısına, sanat ve edebiyatına yapılan sinsi ve örtülü müdahale gerçekleşmiştir. Sıra insan fıtratını bozma, Allah-u Teâlâ’nın yarattığı arzı fesada uğratma, bir bakıma yaratıcıya meydan okuma safhasına geçilmiştir.

Irkçı emperyalistler, kendilerini şeytanın çocukları kabul ettiğinden, yaratılış hengâmında şeytanın yaratıcıya karşı gelmesi ve kâfirlerden olması, buna rağmen mühlet verilmesini yanlış değerlendirmekte, verilen mühleti “yaratıcıya karşı gelebilme yetisi” görmektedir.

Bilindiği gibi insanın irade sahibi, şerefli ve en güzel biçimde yaratılması, meleklerin bulunduğu bir ortamda ilk insan ve ilk peygamber Adem aleyhisselam ve ondan yaratılan eşinin (Havva) tanıtılması; Allah-u Teâlâ’nın meleklerden saygı göstermelerini istemesi süreciyle birlikte melekler itaat etmiş, şeytan isyan etmiştir. Şeytanın bu itirazdan sonra kâfirlerden olması ise şöyle bildirilmektedir: “Hani biz meleklere Adem’e secde edin (saygıyla eğilin) demiştik de bütün melekler secde etmişlerdi. Ancak İblis secde etmekten yüz çevirip kibirlendi ve kâfirlerden oldu” (Bakara Suresi, 34).

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/11389863/siyami-akyel/irkci-emperyalizmin-sinsi-planlari

Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim