Küresel emperyalizmin her alanda etkinliğini artırmak için çalıştığı sır değil. Ancak özellikle Müslümanların kimliklerini yok etme Siyonist-haçlı ittifakının en temel projesidir. Bu anlayış sahiplerine göre Müslüman kimliği tamamen yok edilmediği müddetçe yeniden dirilişler mutlaka olacaktır. Bu yüzden Müslümanları bütün yönlerden kuşatarak, her alanda bağımlı ve kimliksiz hale getirme projesi, sömürgecilik, sanayileşme, maddenin işlenmesi ve maddi gücün elde edilmesiyle mümkün hale gelmiştir.
Müslümanların gücü elinde bulundurduğu bir hengâmda böyle bir projenin uygulamaya konulması elbette mümkün değildi. Ancak maddi gücün elde edilmesiyle, İslâm dünyasına hükmetme, kültürel dönüşümü sağlama ve mümkünse dinlerini değiştirme hamlesi mümkün hale gelmiştir. İşte misyonerlik faaliyetleri de bu sürecin sonunda gerçekleşmiştir.
Prof. Dr. Tahsin Görgün, misyonerlik faaliyetlerinin başlangıcı konusunda şunları söylemektedir: “Tarih boyunca muhtelif din mensupları arasında, özellikle Müslümanların etkin olduğu zaman ve yörelerde, muhtelif münazara ve mücadeleler olmuş; bunların bir kısmı yazılı olarak günümüze kadar da ulaşmıştır.
Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/11255883/siyami-akyel/misyonerlik-projesi































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.