• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

‘Sosyal Bilimlerin Öncülük Etmediği Her Alan Kördür’

‘Sosyal Bilimlerin Öncülük Etmediği Her Alan Kördür’

Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine, insanlığın bilim serüveni hakkında bilgi veren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Bilimin temeli, kökeni önce hayal etmektir. Sosyal Bilimlerin öncülük etmediği her alan kördür” dedi

Kütahya Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinde “Sosyal Bilimlerin Kültür, Kimlik ve Küresel Dünyanın Şekillenmesindeki Yeri ve Etkileri” isimli söyleşi düzenlendi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından verilen söyleşi Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin konferans salonunun tüm koltuklarını doldurduğu söyleşide Sosyal Bilimlerin ne olduğu ve kapsamı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, insanlığın bilim serüveni hakkında konuştu.

‘BİLİMİN KÖKENİ ÖNCE HAYAL ETMEKTİR’

Ebu Musa Câbir bin Hayyan ve diğer bilim insanlarının çalışmalarından örneklerle öğrencilerin zihninde bir sosyal bilim çerçevesi çizen Arıcan, “Bilimin temeli, kökeni önce hayal etmektir. Sosyal Bilimlerin öncülük etmediği her alan kördür” dedi. Arıcan, sosyal bilimler üzerine yaptığı araştırmalarından örnekler verdi.

Söyleşi günün anısına verilen plaket takdimi ile son buldu.

Kaynak: http://gazetekirkuc.com/2022/05/15/sosyal-bilimlerin-onculuk-etmedigi-her-alan-kordur/

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim