• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Taceddin Kutay: “Sabiteniz var mı?” bir düşünün

Taceddin Kutay: “Sabiteniz var mı?” bir düşünün
B.Allah yardımcısı olsun, kim olduğunu tarifte yetersiz kalanın...

Kimsin, necisin, neye iman edersin, nedir seni var kılan? Bu sorulara bir cevap verebiliyorsan sevgili okur dost, canı gönülden tebrikler ederim.

Tebrik, zira pergelin iğnesi bir zemine batıyor demektir. İz bırakabilirsin o zeminde. Bu, kişinin nispeten bir hikmete sahip olduğu anlamına gelir diye tahmin ederim.

Allah lütfetmiştir kuluna bu hikmeti şüphesiz ve her kime hikmet verdiyse, ona çok hayırlar bahşetmiştir. İndi mütalaam değil, kitabında öyle buyuruyor...

Politik tercihlerimiz açısından da durum böyledir. Hikmetle şekillenip bir duruşa sahip olunca anlamlı şeyler söyler hale geliyorsunuz. Kendinizi tanımlıyor, akabinde duruşunuzu başkalarına tarif ediyorsunuz. Ne bileyim; ülkücü diyorsunuz kendinize, devrimci olduğunuzu söylüyorsunuz göğsünüzü gere gere, İslamcı veya muhafazakâr oluyorsunuz. Yahut, bunların hepsini malayani şeyler olarak görmenizi sağlayacak daha aşkın bir sabiteye sahip olabilirsiniz. Ezcümle, bir "siz" çıkıyor ortaya.

O "siz" her halükarda hürmete layıktır.

Siyasi tahlillerinizi o "siz" in değer yargılarını mikyas kılarak yapabiliyorsanız, kendinizi rüzgârın yön vericiliğine mahkûm etmiyorsunuz demektir.

Aksi takdirde hadisatın seyrine göre reaksiyonlar vermek illetine ve kısa zaman içinde bulunduğunuz pozisyonu yüz seksen derece değiştirmek gibi savrulmalara duçar olursunuz.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/taceddin-kutay/sabiteniz-var-mi-bir-dusunun/haber-1206703

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim