• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Taha Dağlı: Avrupa iki yüzlülüğün kitabını Puigdemont ile yazdı

Taha Dağlı: Avrupa iki yüzlülüğün kitabını Puigdemont ile yazdı

Avrupa Konseyi geçen hafta bakanlar kurulu toplantısında Türkiye’yi tehdit edercesine bir karar aldı. “Demirtaş derhal serbest bırakılsın aksi takdirde Türkiye’ye karşı hukuki ihlal prosedürü başlatacağız” denildi.

Demirtaş cezaevinde. Yaptığı çağrılarla, teröristlerin gerçekleştirdiği bir katliamın fitilini yakmıştı. PKK terör örgütüne yönelik en azından sempatisini bilmeyen yok. Kaldı ki bir çok kez PKK ve uzantısı PYD’nin açık propagandasını yaptı. Abisi zaten PKK’nın kadrolu teröristi.

Avrupa Birliği, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, ne kadar kurum varsa yıllardır, Demirtaş’ın serbest bırakılmasını Türkiye’ye dayatmaya kalkıyor. Böyle bir güçleri olmasa da Türkiye’yi tehdit etme teşebbüsünde dahi bulunuyorlar.

Carles Puigdemont, Katalonya özerk yönetiminin başkanıydı. Avrupa Parlamentosu milletvekiliydi. Terörle, terör örgütleriyle organik bağı olmayan seçilmiş bir siyasetçiydi. 1 Ekim 2017’de İspanya’dan bağımsızlık referandumuna girişti. Korsan bir referandumdu, daha oy sandıkları kurulur kurulmaz, İspanyol polisinin baskınları başladı. Sandıklar, bağımsızlık talebindeki Katalonların kafasına geçirildi. Puigdemont’ın yönetiminde yer alan bir çok siyasetçi anında tutuklandı. Sokaklar günlerce karıştı. Yaralananların göz altına alınanların haddi hesabı yoktu. Puigdemont, kaçtı. Sahip çıkan olmadı. Bir çok kez göz altına alındı. Nihayet önceki gün İspanya’nın talebiyle İtalya’da tutuklandı.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/taha-dagli/3144253-avrupa-iki-yuzlulugun-kitabini-puigdemont-ile-yazdi

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim