• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Talip Koktaş: Herkese dokunan bir kitap vardır

Talip Koktaş: Herkese dokunan bir kitap vardır
Üstad Nuri Pakdil'in “Kitap okumadan meydan okuyamazsınız.” sözüne istinaden bizler kitap okuyarak dünyaya ve dünyevi sistemlere kafa tutuyoruz.

Kitap okuyanlar, hangi fikirde olursa olsun, temelinde insanı ve dünyayı kurtarma gayretindedir. Rabbim, bütün samimi eylemleri nihayetinde hak yola tevdi edecektir kanaatindeyim. Bu ilke ve değer bilinciyle Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan İstanbul Tüyap Kitap Fuarının 39. Etkinliğine katılmak üzere yola koyulduk. “Kitap şehre geri döndü!” mottosuyla gerçekleştirilen Fuar 3 Aralık’ta kapılarını kitapseverlere açtı ve 11 Aralık Pazar gününe kadar devam edecektir.

Peki, neler koyduk heybemize?

Bazılarıyla var olan dostluğumuza binaen, bazılarıyla sosyal medyadan tanış olmamız hasebiyle, bazılarıysa tanımadığım halde yüreğindeki derinlikleri yüzüne ve kitaplarına yansıyan birbirinden değerli ve kıymetli birçok yazarımızın bizzat imzaladığı kitaplarını evvela heybemize doldurduk. Bu kıymetli yazarların başında da Milat Gazetesinden kalemdaşım Ali Bal, ‘Aristo Nineme Niye Kıydın’ ismiyle müstesna romanın yazarı Şener Öktem, mizah ve eleştiri tonunda birbirinden kıymetli eserleri bulunan Hikmet Kızıl, ‘Aydınlanma Yolunda’ ve ‘Tanrının Temsilcileri’ kitaplarının yazarı Kutsal Topaloğlu, son kitabı ‘Bana Bunu Öğretmediniz’in yazarı Hüseyin Akın, otuz yıla yakın bir zamandır dostluğundan bahtiyar olduğum Abdulaziz Tantik ve sevgili dostum Adnan Kalkan gelmektedir.

Değerli kalemlerin yanında onlarca yayınevinden iki yüzü aşkın kitabı heybemize doldurarak mutlu ve huzurlu bir halde şehrime dönüyorum. Fuara gidecekler için kesinlikle uğramalarını tavsiye edeceğim stantların başında Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu stantları olacaktır. Zaten fiyatı uygun olan eserleri ek bir indirim yaparak bütçenize en uygun hale getirmişler. Diğer stantlara da doğal olarak ayaklarınız gidiyor. Çünkü fuarın tertip ve düzeni amacına uygun şekilde dizayn edilmiş.

Cumartesi ve pazar günü bütün stantları gezmeye çalışsam da bazılarına uğrayamadığım da oldu. Ayaklarımın yorgunluğunu kitapların huzuruyla unutarak söyleşi ve imza etkinliklerine katılarak kısmen de olsa dinlendirmiş oldum.

Bingöl'den kitabını imzalamaya gelen ve bana göre dönemin aruz vezninde şiir yazan nadide şairlerinden biri olan Faik mahlaslı Enes Demir kardeşimin hoş sohbeti için kendisine teşekkür ediyorum.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/herkese-dokunan-bir-kitap-vardir-1045/

Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim