• İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Talip Koktaş: İyi ki varsın Eren!..

Talip Koktaş: İyi ki varsın Eren!..
İyi insanlar hep önden giderler. Arkada kalanlara gözyaşı dökmek düşer. Bizim kaderimiz ağlamak, hem de her gün.

Onlar bir günde cennete uçtular. Bize yasını tutmak kaldı. Hiçbir yas yanan canı teselli etmiyor. Can yandığıyla kalıyor. Ama yine de bu kadim toprakların en büyük erdemlerinden biri olan sabır bir yaralı kuş olarak gelip konuyor yüreğimize. Sonra da acıya sabredip o yürek dağlayan söz düşüyor avuçlara:

“Vatan sağ olsun!”

Bu coğrafyanın her karış toprağı acıyla yoğrulmuştur. Hep hüzünler birikmiştir sadağımızda. Kaderimiz bu olmasa da kabullenmek düşüyor payımıza. Ancak kabullenmek teslim olmak değildir. Bizler bir ölsek de bin diriliriz. Çünkü biz acımızı göğsümüzün sol yanında bir nişan olarak taşırız.

Her ne kadar bu acıyı biliyor olsak da yenileri yine yüreğimizi yakıyor. Yine böyle acılardan birini 11 Ağustos 2017 günü Cuma Namazı sonrasında Trabzon’un Maçka ilçesinde yaşadık. Daha 15 yaşında olan Eren Bülbül ile Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in teröristlerin saldırısı sonucu şehit olmaları tüm ülkenin yüreğini dağladı.

Vücuduna isabet eden 41 kurşun ile şehit olan Jandarma Kıdemli Başcavuş Ferhat Gedik "Ağlayan analar, babalar değil; gülen bebeler olsun istiyorum." demiş olsa da kendi yavrularının ağlamasına engel olamadı. Acı bir şekilde yüreklerimizi yine yaktı.

Şehit Eren Bülbül’ün annesinin “Çocuğumun şehit olmasıyla gurur duyuyorum ama acısını yenemiyorum.” deyişi hala kulaklarımızda çınlıyor. Evladının mertebelerin en yükseğine erişmiş olduğunu bilmiş olsa bile yüreğindeki acıyı dindiremiyor. Bununla beraber Eren’in şehit olmadan kısa bir zaman önce sosyal medyadan paylaştığı “Biride çıkıp demiyoki Eren iyiki varsın :(“ sözü ise hepimizi yakıp kavurdu. Rabbim şehadetlerini kabul buyursun.

Devamı: https://milatgazetesi.com/yazarlar/iyi-ki-varsin-eren-9835/

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim