• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Tarık Buğra, doğumunun 100. yılında anıldı

Tarık Buğra, doğumunun 100. yılında anıldı
Gazeteci, roman, hikaye, tiyatro ve fıkra yazarı Tarık Buğra’yı doğumunun 100. Yılında anmak için; Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Anadolu Mektebi işbirliğiyle düzenlenen bilgi şöleni sona erdi.

12.10.2018 tarihinde AYBÜ konferans salonunda başlayan ve iki gün süren programın ikinci gününde de bilim adamları, akademisyenler, gazeteci ve yazarlar Buğra’nın hayatı ve eserlerini anlatan bildiriler sundular.

“Tarık Buğra’nın Hikâyeciliği” nin anlatıldığı 4. Oturumu Doç. Dr. Münire Kevser Baş yönetti.

4.oturum.jpg

Bu bölümde konuşanlar ve bildiri başlıkları; Prof. Dr. Fazıl Gökçek: “Tarık Buğra’nın Hikâyelerinde Sonradan Yaptığı Değişiklikler”, Doç. Dr. Mehmet Can Doğan : “Tarık Buğra’nın Kitaplarına Girmemiş Küçük Hikâyeler”, Doç. Dr. Beyhan Kanter :  “Tarık Buğra’nın Hikâyelerinde Gündelik Hayat” ve Dr. Sabahattin Çağın: “Tarık Buğra’nın Dönemeçte’nin Prototipi Olarak “Şehir Kulübünde” Hikayesi.”

5.oturum.jpg

“Tarık Buğra Romanlarına Yeni Yaklaşımlar” ana başlığı altında yapılan 5. Oturumu ise Prof. Dr. M. Mete Taşlıova yönetti. Konuşmacılar ve sundukları bildiri başlıkları: Prof. Dr. İsmet Emre :  “Karşı-Ütopya Roman Bağlamında 1984’ün Büyük Biraderi ile Gençliğim Eyvah’ın İhtiyarı”, Necip Tosun :  “Tarık Buğra’da Sanat ve İdeoloji”, Dr. Celal Fedai: “Gençliğim Eyvah’ta İnsan ve Toplum” ve Yakup Öztürk: “Yol Ayrımı ve Yağmuru Beklerken Romanları Üzerine Mukayeseli Bir Okuma”

6.oturum.jpg

6. Oturumu Prof. Dr. Ali Osman Kurt yönetti.  “Tarık Buğra’nın Farklı Cepheleri” konu başlığında bildiri sunan akademisyenler: Prof. Dr. Turan Karataş :  “Tarık Buğra Üzerine Çalışmalar”, Doç. Dr. Ebru Burcu Yılmaz :  “Bugünün Aynasında Tarık Buğra: Düşman Kazanma Sanatı” Dr. Necdet Subaşı: “Millete Mâl Olmak” ve Dr. Öğr. Üyesi Bahtiyar Arslan: “Tarık Buğra’nın Hikâyelerinde Mekân ve İnsan”

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Yerleşkesi Menekşe Salonunda devam eden bilgi şölenin 7. ve son oturumunu Prof. Dr. İbrahim Tüzer yönetti.

7.oturum.jpg

Bu oturumda bildiri sunanlar ve konu başlıkları: Prof. Dr. Özlem Fedai :  “Samimi Bir Muhafazakâr Olarak Tarık Buğra’nın Romancılığı ve Firavun İmanı Romanı”, Cemal Şakar :  “Yarın Diye Bir Şey Yoktur, Sonsuz An Vardır”, Doç. Dr. Ayşe Demir : “Tarık Buğra’nın Romanlarında Anlatım Tutumu” ve Hüseyin Akın :  “Tarık Buğra’nın Gençliğim Eyvah Romanındaki İhtiyar Prototipinden Yola Çıkarak Günümüze Yansıyan Fetö Çağrışım ve Kodları.”

Tarık Buğra’yı anmak, anlamak ve anlatmak amacıyla düzenlenen, akademisyenler ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği  "Tarık Buğra 100 yaşında" bilgi şöleninde 28 bildiri sunuldu. Bu bildiriler, yapılan konuşmalar ve değerlendirmeler kitap olarak da yayınlanacak.

salon.jpgsalon2.jpg

Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim