• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Tarık Ziya Gücüm: ​Doğu Türkistan, Kulakları sağır eden sessiz çığlık

Tarık Ziya Gücüm: ​Doğu Türkistan, Kulakları sağır eden sessiz çığlık

Tarih boyunca dünyanın birçok bölgesinde zulümler, soykırımlar yaşanagelmiştir.  Bu soykırımlar, uzun yıllar insanların hunharca öldürülmeleriyle sonuçlanmış ve dünya tarihinde birer kara leke olarak yer almıştır.

Yaklaşık 70 yıldır devam eden Çin’in Doğu Türkistan zulmü ise bunların en acı örneklerinden birini teşkil etmektedir. Çinliler tarafından bölge halklarının dinlerini yaşamaları, dillerini kullanmaları ve kültürlerini yaşatmaları engellenmektedir.

Aslında Çin hükümetinin baskısı altında tutulan Doğu Türkistan’da esas amacın bölgeyi Müslüman Uygurlardan arındırmak, onları yok etmek olduğu açıktır.

Ancak Çin’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) konumu, uluslararası politikadaki ekonomik ve siyasi gücü bu bölgede yaşanan zulümlerin görmezlikten gelinmesine sebep olmaktadır.

Bu yaşanan zulümlerin bitirilmesi, başta uluslararası örgütler olmak üzere uluslararası toplumun ve Dünya Müslümanlarının tamamının asli görevidir.

Aksi takdirde, sahipsiz görülen Doğu Türkistanlı Müslümanların yaşadığı zulüm, bölgedeki son Müslüman ölene kadar artarak devam edecektir.

Doğu Türkistan, Çin’in toplam topraklarının altıda birine denk gelmekle beraber; coğrafi konumu, yer üstü ile yeraltı kaynakları ve stratejik önemi Çin için hayati önemdedir.

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/dogu-turkistan-kulaklari-sagir-eden-sessiz-ciglik-7623/

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim