• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Tarık Ziya Gücüm: ​Terör ve terörizmi doğru perspektiften okuyabilmek

Tarık Ziya Gücüm: ​Terör ve terörizmi doğru perspektiften okuyabilmek

Terör kelimesini klasik tanımlama ile korkuya yol açan eylem, diğer bir ifadeyle korkuya neden olan kişi, nesne ya da güç olarak anlasak bile Global Dünyada belli güç odaklarının belirlediği hedeflerin gerçekleştirilmesinde faydalanılan bir katalizör olarak tanımlayabiliriz.

Günümüz de çatışmaların geçmişten farklı olarak iki ordunun karşı karşıya gelerek gerçekleştirdiği klasik savaşların artık yerini farklı türlere bıraktığı bir ortam söz konusudur. Mücadele ve çatışmalar, asimetrik bir şekil almış,  dünya gündeminde ülkelerarası mücadeleler geride kalmakta, devlet dışı aktörlerinde savaş arenasında yerini aldığı yeni bir gündem oluşmaktadır.

Özellikle Ortadoğu da fakat genel anlamda tüm dünya da Terör söz konusu olduğunda konuşulan ve tartışılan konuların sebep değil sonuç olduğu bir gerçektir. Terör ve terörün getirdiği şiddet bir sonuçtur, bunun nedenleri ve ne zaman başladığı asıl tartışılması gereken noktadır

Terörden sıkıntı çekmeyen ve bunu problem olarak görmeyen ülke neredeyse yok gibidir. Bu problemi ilk yaşayan ne ilk ülke ne de son ülke Türkiye değildir. Ancak terör olaylarının yaşandığı hangi ülke olursa olsun, terör örgütlerinin bir şekilde stratejik ve jeopolitik açıdan farklı ilgili ülkelerle bağlantılarının olduğu ve bu ülkeler tarafından neredeyse hep aynı taktik ve metotlarla destekleniyor olması dikkat çekicidir.

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/teror-ve-terorizmi-dogru-perspektiften-okuyabilmek-5392/

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim