• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Tarkan Zengin: Bütün giysileri yırtsak yeridir! Yeter bize vefa elbiseleri

Tarkan Zengin: Bütün giysileri yırtsak yeridir! Yeter bize vefa elbiseleri
Vefa Sosyal Destek Gruplarında toplam 144 bin 907 kişi görev yapıyor.

Gruplarda 25 bin 753 öğretmen, 30 bin 451 din görevlisi, 17 bin 363 polis/bekçi, 13 bin 385 jandarma, 48 bin 175 diğer kamu görevlileri, 789 gönüllü motosiklet sürücüsü ve 8 bin 991 STK çalışanı var. Vefa İletişim Merkezine 20 Mayıs itibariyle toplam 6 milyon 669 bin 837 talep ulaşmış ve bu taleplerin 6 milyon 240 bin 309'u karşılanmış.

Türkiye ve dünya ülkeleri Kovid-19 salgınına karşı önemli bir mücadele yürütüyor. Milletimizin kahir ekseriyeti adeta seferberlik ruhuyla devletimizin yürüttüğü mücadeleye destek oluyor. Yardımlarıyla, emekleriyle, dualarıyla ve gönüllü çalışmalarıyla herkes salgınla mücadeleye katkı vermeye çalışıyor. Meslek liseleri, dikimevleri, belediyeler, gönüllüler maske ve tıbbi ürünler üretiyor. Firmalar 15 günde vantilatör üretti. Başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları insanüstü bir gayretle milletimiz için çalışıyor. Salgınla mücadelede Türkiye’ye özgü yöntemler ve organizasyonlar da ortaya çıktı. Bu başarılı organizasyonlarından biri de “Vefa Sosyal Destek Grup’larıdır. Tıpkı sağlık çalışanları gibi bu gruplarda sosyal alanda en önde ve risk alarak çalışıyor. Geçtiğimiz hafta aynı gün Vefa ekiplerine iki saldırı oldu. İlk saldırı 14 Mayıs 2020 tarihinde öğlen saatlerinde PKK terör örgüt tarafından gerçekleştirildi. İkinci saldırı ise aynı günün akşamında Adana CHP gençlik kolları tarafından gerçekleştirildi.

İki hain saldırı

Van’ın Özalp İlçesi, Eğribelen mahallesi salgın tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştı. 14 Mayıs 2020 günü Vefa Sosyal Destek ekibi vatandaşlarımıza getirdiği yardımları dağıttıktan sonra ilçe merkezine dönerken PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısına maruz kaldı. PKK’lı teröristlerin alçak saldırısında Özalp Belediyesi personeli Yıldırım Demir, araçta bulunan Kinyaz Karalıoğlu olay yerinde şehit olurken, Özalp Belediyesi personeli Taner Temizel ise yaralandı. PKK terör örgütü işlediği sistematik cinayetlerle insanlık düşmanı olduğunu bir kere daha gösterdi. İkinci saldırı Adana’da gerçekleşti. Adana Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre “14 Mayıs saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamının katılımıyla Vefa Sosyal Destek Grubunca gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, çalışmayı engellemeye yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulunulduğu” belirtiliyor. Olayın ardından güvenlik birimlerince yakalanan şüphelilerden biri olan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı tutuklandı.

Salgınla mücadele ettiğimiz böyle bir seferberlik döneminde Vefa ekiplerine saldıran hayasızları Mehmed Âkif Ersoy'un şu dizelerine havale edelim:

Haya sıyrılmış inmiş, öyle yüzsüzlük ki her yerde

Ne çirkin yüzleri örtermiş, meğer o incecik perde

Vefa yok, ahde hürmet hiç, lafe-i bi medlul…

Devamı: https://m.star.com.tr/acik-gorus/yeter-bize-vefa-elbiseleri-haber-1542222/

Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim