• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Tarkan Zengin: Çalışma hayatında yeni vaatler

Tarkan Zengin: Çalışma hayatında yeni vaatler
Çalışma hayatında çok önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti yönetimine ve bakanlıklara çalışma hayatının temel sorunlarının çözülmesi talimatını vermişti.

3600 ek gösterge, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, EYT, geçici işçiler ve taşeronların kadroya geçirilmesi gibi temel sorunlar için Çalışma Bakanlığı ile diğer bakanlıklar harekete geçti. Son bir yılda bile çok geniş kesimleri ilgilendiren kapsamlı değişiklikler yapıldı. 3600 ek gösterge düzenlemesiyle öğretmen, polis, hemşire, imam-hatip, şube müdürleri ve bazı mesleklerdeki kamu görevlilerinden emekli olanların maaşları ile emekli ikramiyelerinde yüzde 22-25 arasında artış oldu. Bu kapsamlı çalışmanın ardından kamuda çalışan 460 bin civarında sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanması gerçekleştirildi. En son 2011 ve 2013 yıllarında 280 sözleşmeli personel kadroya alınmıştı. EYT düzenlemesi ile 8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlar için yaş şartı kaldırıldı. Bu çerçevede 2 milyon 300 bini hemen diğerleri ilerleyen zaman diliminde olmak üzere toplam 5 milyon çalışana yaş şartı olmadan emekli olma imkânı verildi. TBMM seçim nedeniyle çalışmalarına ara vermeden hemen önce de geçici işçilerle ilgili düzenleme hayata geçirildi. Daha önce çözmek için harekete geçilen temel sorunlardan geriye sadece 2018 yılında kapsam dışında kalan taşeronların kadroya geçirilmesi meselesi kaldı. Taşeron meselesinin de seçimden hemen sonra çözüleceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin tarafından ifade edildi.

Çalışma hayatında önemli değişikliklere imza atan AK Parti'nin seçim beyannamesinde de çalışma hayatına ilişkin önemli vaatler var. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde ve açıklamalarında yeni vaatlere yer veriyor. 1 Mayıs 2023 tarihinde Memur-Sen Genel Kurulu'nda 1'inci derece gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verileceğinin ifade edilmesi memurlarda memnuniyet oluşturdu. Ayrıca önümüzdeki temmuz ayında, memur maaş artışlarında enflasyon farkı yanında refah payı artışının da dikkate alınacağı ifade edildi.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/calisma-hayatinda-yeni-vaatler/haber-1364608

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim