• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye Yazarlar Birliği’nde Görev Dağılımı Yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği’nde Görev Dağılımı Yapıldı
Genel Başkan Arıcan:Medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma gayretindeyiz

Kuruluşunun 44. Yılında 22. Olağan Genel Kurulunu 19 Mart 2022 tarihinde Türk-İş Sendikası toplantı salonunda büyük bir katlımla gerçekleştiren Türkiye Yazarlar Birliği’nde görev dağılımı yapıldı.

Genel Kurulda belirlenen yeni yönetim kurulu ilk toplantısını 23.03.2022 günü TYB Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıda yönetim kurulunun görev dağılımı da yapıldı.

Genel Başkanlığa yeniden Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan seçildi. Genel Başkan Yardımcılıklarına Doç. Dr. Muhammet Enes Kala  ve Tarkan Zengin getirildi.

Mehmet Kurtoğlu Genel Sekreter,  Genel Mali Sekreter de Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Tuğrul oldu. Osman Kayaer  ve Ali Kılcı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenirken, Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir ve Hacı Mahmut Erdemir ise yönetimde üye olarak görev yapacaklar.

Yönetim kurulu şeref üyesi İbrahim Ulvi Yavuz, bu dönemde de Genel Başkan Baş Danışmanlığı görevini sürdürecek.

TYB Genel Başkanı  Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan  toplantıda yaptığı konuşmada, yeni dönemde gerçekleştirilecek kültür sanat faaliyetleri ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

Yarım asra yaklaşan kurumsal yapısıyla  TYB’nin ülkemiz ve milletimiz için Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında çok önemli faaliyetleri başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Genel Başkan Arıcan, “Yüzyıllar boyunca tarihî bir süreçten damıtılarak günümüze kadar ulaşmış olan; kadim medeniyet mirasımızın ihyası / inşası, gündemde tutulması, genç nesiller üzerinden yarınlara taşınması büyük önem arz etmektedir. Milletimizi ayakta tutan ve kültürel kimliğimizi oluşturan bu değerler üzerinde devletin yükünü azaltan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Devamı: http://www.anahaberyorum.com/info.aspx?ID=48745

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim