• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

TYB ve Memur-Sen İş birliği Protokolü imzaladı

TYB ve Memur-Sen İş birliği Protokolü imzaladı
Türkiye Yazarlar Birliği ve Memur Sendikaları Konfederasyonu 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek "İstiklâl Marşı Yılı” etkinlikleri için iş birliği protokolü imzaladılar.

24. 12 2020 tarihinde Memur-Sen Genel Merkezinde bir araya gelen TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan ve Memur-Sen  Genel Başkanı Ali Yalçın, TBMM Genel Kurulu'nda, TBMM de grubu bulunan tüm partilerin ortak önergesiyle, 2021 yılının "İstiklâl Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edilmesinin ardından yapılacak ortak etkinlikler için değerlendirmelerde bulunmak üzere iki genel başkan bir araya geldi.

TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin’inde katıldığı görüşmede; imzalanan protokolün içeriği ile ilgili bilgi veren TYB Genel Başkanı Arıcan, “Milli mutabakat metnimizin TBMM de kabul edilişinin üzerinden 100 yıl geçti.  Türkiye Yazarlar Birliği  Vakfı Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan abimizin önderliğinde, sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop'a 2021 "İstiklal Marşı yılı" olsun  teklifimizi arz etmiştik. Sağ olsunlar, büyük bir duyarlılık göstererek teklifimizi değerlendirdiler. Bu vesileyle kendilerine ve siyasi partilerimizin genel başkanlarına ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasında, çeşitli kurum ve kuruluşların katılımı ile yurt içinde ve yurt dışında bir çok faaliyet planladıklarının altını çizen genel başkan Arıcan, yurt içinde gerçekleşecek faaliyetlere Memur-Sen’in büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

2021’in “İstiklal Marşı Yılı” olarak kutlanacak olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı konuşmada, “Çocuğu, genci, yaşlısı hepimizin büyük bir heyecanla okuduğu İstiklâl Marşı’mız, Türk milletinin ortak bir metnidir.  “İstiklal Marşı Yılı” kutlamalarında, bu metnin yazılma sebebi ve süreci ile ilgili, toplumumuzun tüm kesimlerinin bir hafıza tazelemesine neden olacağına inanıyorum. Genç Memur- Sen dahil, konfederasyonumuza bağlı tüm şubelerde TYB ile imzaladığımız protokol çerçevesinde iş birliği yapacağız.” diye konuştu.

bb05c0bf-8684-4be5-89af-7aa9045e0e65.jpg46f84126-1483-4ad1-9c2b-069f9bc78b91.jpg

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim