• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Yöneticileri Başkan Güngör’ü ziyaret etti

TYB Yöneticileri Başkan Güngör’ü ziyaret etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu güzide ödül törenine şiir ve edebiyatın başkentinde ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz”

“Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödül töreni için Kahramanmaraş’ta bulunan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindekiler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Başkan Hayrettin Güngör’e TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Türkiye Yazarlar Birliği olarak 43 yıldır; Kadim medeniyetimizin önemli değerlerinden olan; Kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı, düşünce hayatımızı, geçmişteki ve günümüzdeki yazarlarımızı, sanatçılarımızı ve eserlerini gündemde tutacak, bu faaliyetlerin yapılmasına ortam hazırlayacak, farkındalık oluşturacak, yurt içinde ve yurt dışında  kalıcı etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Kültüre, sanata, edebiyata önem veren bir şehirde ödül verecek olmalarından dolayı büyük bir memnuniyet yaşadıklarını ifade eden Başkan Arıcan; Kahramanmaraş; Yazar, şair ve düşünce adamı yetiştiren, kültür, sanat, edebiyata dair pek çok çalışmanın olduğu önemli bir şehrimiz. Bu çalışmaları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin desteklemesi, yönlendirmesi, faaliyetlere ev sahipliği yapması kültürel belediyeciliğinin müstesna örneklerinden biri olarak değerlendiriyorum. Sayın Başkanım sizi ve ekibini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de yaptığı konuşmada “TYB yöneticilerini şehrimizde görmek bizi sevindirdi. Bu güzide ödül törenine şiir ve edebiyatın başkentinde ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz”  diye konuştu.

Konuşmasının devamında şehrin Türk edebiyatında önemli bir yeri olduğunu ve  edebiyatta, şiirde, kültür ve sanattaki başarısı nedeniyle edebiyat şehri olarak anıldığını vurgulayan Başkan Güngör, UNESCO’ya Türkiye’den edebiyat alanında müracaat eden ilk ve tek şehrin Kahramanmaraş olduğunu ve şehrin dünya edebiyat kenti olmayı çoktan hak ettiğini söyledi.

Maraş’ın nasıl Kahramanmaraş olduğuna ilişkin bilgiler de veren Başkan Güngör; “Madalyanın şehrimize verilmesinde kanları ve canlarıyla mücadele eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve tazimle yâd ediyorum. 1919’un Ekim ayında, Sütçü İmam’ın ilk kurşunuyla başlayan İstiklal Harbimiz, Maraşlının topyekûn mücadelesiyle 12 Şubat 1920’de zaferle sonuçlanmış ve 5 Nisan 1925’te de bu zaferimiz TBMM tarafından verilen ‘İstiklal Madalyası’ ile taçlanmıştır.” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Güngör, ziyarete katılanlarla sırayla ‘İstiklal Madalyası’ önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve misafirlerine belediyenin yayınlarından hediye etti.

whatsapp-image-2021-11-13-at-15.08.54.jpegwhatsapp-image-2021-11-13-at-15.08.53.jpeg

Bu haber toplam 485 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim