• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Ufuk Coşkun: 2030, Black Goo ve Transhümanizm

Ufuk Coşkun: 2030, Black Goo ve Transhümanizm

NATO zirvesinde ayini andıran ilginç bir açılış töreni gerçekleşti. “Şimdi dönün ve 2030’a bakın” diyen bir sesle tüm liderler aynı anda dikilitaşa benzeyen dijital bir görsele baktılar.

Bu şekilde 2030 hedefleri de görselde izah edildi. Ben 2030’da asıl hedefin transhümanizm olduğunu düşünüyorum. Sanırım insanlık RNA ve DNA üzerinden bir değişime doğru yol alacak.

Klichowski “İnsansı-Makinelerin (Cyborg) Dünyasında Transhümanizm ve Eğitim Fikri” adlı makalesine“bizler aslında birer insansı makineyiz.” diyerek başlamaktadır

Gazi Üniversitesi’nden Hüseyin Köksal 2023 Eğitim Vizyonu ve Transhümanizm adlı çalışmasında Ray Kruzweil’in görüşlerine yer vermiştir.

Kruzwell, ileri teknoloji yardımıyla insanın fiziksel ve mental sınırlılıklarının tümüyle aşılabileceğini  ister ve “biraz daha” çalışılırsa birkaç nano-chip ilave ederek süper-insanlar yaratabileceğini, DNA sarmalımıza “küçük” müdahaleler yaparak genetik olarak yatkın olduğumuz bütün hastalıkları daha doğmadan yok edilebileceğini ve “artık yeter” dediğimiz zaman ölebilecek kadar ömrümüzü uzatabileceğimizi söylemektedir.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/2030-black-goo-ve-transhumanizm-1084/

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim