• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ufuk Coşkun: Amerika'nın ve İsrail'in PKK Devleti Projesi

Ufuk Coşkun: Amerika'nın ve İsrail'in PKK Devleti Projesi
İsrail’in ve Amerika’nın Kürdistan’a/PKK Devleti’ne ihtiyacı var. Son 300 yıllık gelişmelere bakıldığında bu açık ve net ortadadır.

Dolayısıyla “dünya imparatorluğu” yolunda engel olarak gördükleri Türkiye’nin bu anlamda direncinin kırılmasını istiyorlar.

Zira bu projeyi eninde sonunda hayata geçirmek niyetindeler.

O yüzdendir ki Türkiye’deki gerçek vatanseverler Devlet-i Aliyye-i Osmaniye’nin yıkılmasıyla birlikte gerçekte İsrail devletinin temellerinin atılmasıyla sonuçlanan bu büyük ihanetle mücadele etmektedir.

Bakınız İsrail’in Türkiye’nin azınlık ve etnik sorunlarıyla ilgilenmeye başladığı tarih 1983 yılıdır. PKK terör örgütünün de ortaya çıktığı ve Barzani’nin izniyle Kuzey Irak’a yerleşmeye başladığı tarihler…

Bir yıl sonra PKK terör örgütü de ilk saldırısını gerçekleştirecektir.

Kürdistan projesinin fikir babalarından Ariel Şaron’un o dönem Büyük İsrail projesi kapsamında söylediği şu sözü hatırlatalım: “Türkiye, bu proje çerçevesinde ilgi alanımız içerisindedir.”

İsrail merkezli Begin Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi uzmanı Edy Cohen, Rudaw’da 'İsrail'in bağımsız Kürdistan'a ihtiyacı var' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. O yazıda Cohen; “Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra kazanan güçler, Kürtlere bağımsızlık sözünü verdi ancak bu söz yerine getirilemedi şimdi bunun zamanı geldi” diyordu.

Düşünebiliyor musunuz? 1. Dünya Savaşı sonrasında İsrail Devleti’nin kurulması ve akabinde onu büyütecek bir Kürt devletinin planlanması yapılıyor. PKK terör örgütünün de daha o yıllarda bu planlamanın bir parçası olduğunu düşünüyorum.

ABD Başkanı Obama'nın eski Danışmanı ve Dışişleri Bakan yardımcılığı da yapan Philip Gordon'un hazırladığı “Deescalation and Decentralization” planı belki duymuşsunuzdur. Beyaz Saray tarafından da kabul görmüştü.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/amerikanin-ve-israilin-pkk-devleti-projesi-4408/

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim