• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Ufuk Coşkun: Eğitimde anlayış artık değişmelidir

Ufuk Coşkun: Eğitimde anlayış artık değişmelidir
Eski eğitim anlayışının artık değişmesi elzemdir.

Eğitim 2023’e hedef yapmış bir ülkenin toplumsal ve tarihi gerçekleriyle çelişmeden geçmişi objektif bir şekilde anlatıp, geleceğe sağlam bakış açısı sağlayan bir vizyon sunan felsefenin eğitimde yer etme zamanı artık gelmiştir. Vesayet altındaki eski Türkiye’den daha sivil, daha demokrat, daha özgürlükçü bir Yeni Türkiye’ye yol aldığımız iddiasını ancak öz’ü gür ve medeniyet perspektifli bir eğitim felsefesini ortaya koyup, uygulamakla başarabiliriz. Bilindiği gibi yıllardır insanların resmi ideolojinin bekası için varlığını bu yolda armağan etmesi gerektiği öğretilmişti. Bilgi sadece devlet aygıtına yaradığı ölçüde kullanılmış, insan kabiliyetlerinin geliştirilmesi yönünde neredeyse hiç kafa yorulmamış daha da vahimi buna gerek bile görülmemişti.

Türkiye’nin değişen dünya ve bölge dengeleri içinde, bu değişimi anlayıp, ayak uydurabilecek, vizyon ve proje sahibi aldığı bilgiyi sağlam analiz edebilecek bireylere ihtiyacı olacağı açıktır. Bunun için de ilgi ve yetenekleri ön planda tutan, içinde yaşadığı toplumun geçmişi ve bugünü ile barışık, farklılıklara hoşgörülü, etik/ahlaki değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmeye özen gösteren, özgür ve sivil bir eğitim sisteminin artık devreye sokulması bir zorunluluktur.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/egitimde-anlayis-artik-degismelidir/

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim