• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Ufuk Coşkun: Türkiye ile Rusya işbirliği

Ufuk Coşkun: Türkiye ile Rusya işbirliği

Tavistock Enstitüsü’nden beslenen ana akım medya ve uzmanları, Zelenski gibi Amerikan kuklası birini kahraman, Putin gibi NATO’ya karşı kendi ülkesinin bağımsızlığı için mücadele eden Putin’i de diktatör olarak ilan etmişlerdi.

Bugün Türkiye ile Rusya’nın işbirliğinden en çok rahatsız olanlar da işte bu NATO’cu uzmanlardır. Öyle ki Türkiye’yi “Rusçu” olmakla itham edip açıktan Amerikan propagandası yapmaktan geri durmuyorlar.

Binlerce tır dolusu silahı terör örgütü YPG/PKK'ya açıktan aktaran ABD'ye iki çift laf edemeyen uzmanlardan başka ne beklenir ki?

Üst düzey bir Batılı yetkili Financial Times gazetesine konuşarak şöyle diyesiymiş: Erdoğan'ın Soçi'de Rusya ile vardığı mutabakatı yürürlüğe koyması halinde AB ülkeleri, Türkiye'deki şirket ve bankalarını geri çekecekmiş.

Rusya’ya uyguladıkları yaptırımlar yüzünden tarihinin en zor günlerini yaşayan AB ülkeleri mi yapacak bunu?

Anlayacağınız, Soçi’de Rusya ve Türkiye’nin ortaya koyduğu tavır ve işbirliği, Atlantik Konseyi’ni rahatsız etti.

Rus gazının ruble üzerinden ödenecek olması dolar saltanatına vurulan bir darbe olarak görülüyor.

Yıllardır ülkeleri dolar silahıyla tasfiye etmeye çalışan Amerikan rejimini baltalayacak çok önemli gelişmeler oluyor.

Bu çerçevede Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Asya'nın ekonominin "güç merkezi" haline geldiğini belirterek artık "Yeniden Asya" çağının yaşandığını ifade etmesi çok mühimdir.

Öyle ki son 40 yılda yıllık ortalama %10 büyüme gösteren Çin örneği var karşımızda. Dolar üzerinden bakıldığında Çin ekonomisi 2018 yılında 1978 yılındakinin tam 90 katı büyüklükteydi.

Yani 1990’lı yılların başında dünyanın 11. Büyük ekonomisi iken bugün Amerika’yı da sollamış durumdadır. Ve Asya’da Atlantik sisteminin ekonomik modeline alternatif çok önemli modeller üretiliyor.

Amerika ise Ukrayna üzerinden Rusya’yı, Tayvan üzerinden Çin’i, Doğu Akdeniz üzerinden de Türkiye’yi çevrelemek istiyor. Bu yüzden dondurulmuş sorunları tekrar kaşıyarak dünyayı bir kaosa sürüklemek peşinde.

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim