• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

"Üstatlar ve Karantina Günlükleri" projesi tamamlandı

"Üstatlar ve Karantina Günlükleri" projesi tamamlandı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerçekleştirilen "Üstatlar ve Karantina Günlükleri" başlıklı proje tamamlandı.

TYB'den yapılan açıklamaya göre, salgın sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına ithaf edilen proje sonucunda, bugünlere ilişkin canlı bir hafıza da olacak video mülakatlar yapıldı ve konuşmalar kitap haline getirildi.

Projenin koordinatörlüğünü ve proje kitabının editörlüğünü yapan TYB Genel Sekreteri Muhammet Enes Kala'ya bu süreçte gerçekleştirilen 50 mülakatta yüksek lisans ve doktora öğrencileri de eşlik etti.

 

"Üstatlar ve Karantina Günlükleri - Üstatların Kovid-19 Günlerine Dair Duygu ve Düşünceleri" çalışması, salgın sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına ithaf edildi.

Proje kapsamında Türkiye'nin kültür, sanat ve fikir alanlarında tanınan isimleri, salgın dönemine ve insanlığın ahvaline dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Ahmet İnam, Ahmet Özhan, Ahmet Tabakoğlu, Alev Alatlı, Amir Ateş, Atasoy Müftüoğlu, Atilla Dorsay, Ayla Ağabegüm, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Betül Mardin, Çetin Baydar, D. Mehmet Doğan, Devrim Erbil, Doğan Cüceloğu, Ediz Hun, Fahri Aral, Fatma Çiçek Derman, Halil Berktay, Hasan Tahsin Feyizli, Hilmi Yavuz, Hülya Koçyiğit, Ionna Kuçuradi, Işıl Yücesoy, İbrahim Ulvi Yavuz, İhsan Süreyya Sırma, İsmail Erunsal, Kenan Gürsoy, M. Sabri Koz, Mehmet Ali Kılıçbay, Mehmet Bayrakdar, Mehmet Genç, Mehmet Özbek, Mehmet S. Aydın, Mehmet S. Hatiboğlu, Metin Önal Mengüşoğlu, Murtaza Korlaelçi, Mustafa Kara, Mustafa Kutlu, Nazif Öztürk, Nurhan Atasoy, Osman Akkuşak, Rasim Özdenören, Saadettin Ökten, Saim Sakaoğlu, Sinan Genim, Şeyma Güngör, Teoman Duralı, Ümit Meriç ve Yavuz Bülent Bakiler'in konuk olduğu proje, salgın koşulları sebebiyle çevrim içi olarak tamamlandı.

Devamı: https://www.haberturk.com/ustatlar-ve-karantina-gunlukleri-projesi-tamamlandi-2923799

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim