• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Vedat Bilgin: Asırlık uyanış

Vedat Bilgin: Asırlık uyanış

Geçtiğimiz günlerde çok konuşulan ‘İmparatorlukların geri dönüşü’ meselesinin, batı için endişe kaynağı olarak görüldüğü açıktır; burada geriye dönenin ‘imparatorluklar’ olmadığı fakat onların miraslarından yükselen yeni küresel aktörler olduğunu söylemek gerekir. Neden mi? İmparatorluklar tarihsel olarak hem siyasi hem toplumsal yapıları farklı örgütlenmelerdir ve milli/ulus devletler çağıyla birlikte zamanlarını doldurmuş olmaları hiç tesadüf değildir çünkü imparatorlukların dayandıkları, üzerine kuruldukları sosyal formasyonlar değişmiştir.

Gerçekten de, meseleye politik aktüel tartışmalardan biraz uzaklaşarak bakıldığında, olayın mahiyetinin daha iyi anlaşılması kolaylaşacaktır. Bunun, yani değişimin dünyanın batısından da doğusundan da görülmesi zor değildir ki görenlerin sayısı az olmadığı gibi olay yeni de değildir. Dünyanın gelişim dinamiğinin Asya’ya kaymış olduğu bilinen bir gelişmedir.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/asirlik-uyanis/haber-1112179

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim