• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Vedat Bilgin: Kapitalizm bu krizi aşabilecek mi?

Vedat Bilgin: Kapitalizm bu krizi aşabilecek mi?

Batı kapitalizmi bugün, devrevi hale gelmiş krizler döneminden farklı bir durumla, bir büyük sorunla karşı karşıyadır. Kapitalizmin krizlerinin ekonomik gelişme dalgalarıyla aşıldığını ileri süren iktisatçıların sayısı az değildir; hatta bu sistemin en radikal eleştirisini yapan Marksistler bile kapitalizmin o bekledikleri krize girmemesinin nedenlerini izah ederken benzeri yorumlara başvurmaktadırlar. Kapitalist sistemin dinamizmini açıklayan ekonomi ve sosyoloji teorileri sosyalist eleştirel yaklaşımdan farklı parametreleri analizlerine kattıkları için uzun dönemde kapitalizmin karşılaştığı sorunları aşması konusunda açıklayıcı olmuşlardır.

Bugün durumu farklı kılan bir süreç yaşanmaktadır. Korona salgınının meydana getirdiği sarsıntılar derinleşerek devam edeceğe bezemektedir; bu durum haklı olarak bütün dünyayı endişelendirmekte ve her gün sorunun nasıl çözüleceğine dair yeni soruların sorulmasına yol açmaktadır.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/kapitalizm-bu-krizi-asabilecek-mi/haber-1098940

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim