• İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Yahya Bostan: Şeytan üçgeninde düşen helikopter

Yahya Bostan: Şeytan üçgeninde düşen helikopter
15 Mart akşamı Kuzey Irak’ta tuhaf bir gelişme yaşandı. İçinde dokuz PKK’lı teröristin bulunduğu iki helikopter Duhok’un Çemanke kasabasına bağlı Berkiyat köyünde düştü.
Terör örgütü PKK, helikopterdeki mensuplarının sözde terörle mücadele birlikleri komutanı Şirvan Kobani ile birlikte öldüğünü kabul etti.

Helikopterler Suriye’nin kuzeyinden Talabani’nin kontrolündeki Süleymaniye’ye gidiyordu. Hava trafiği Barzani’nin bölgesinden geçiyor ancak KDP’ye bilgi verilmiyordu.

İki helikopterin hava muhalefeti nedeniyle aynı anda ya da havada çarpışarak düşmesi sorgulanması gereken bir durum. Teröristlerin üzerinde kimliklerini belirten herhangi bir belge yoktu. Buna rağmen Bölgesel Yönetim, helikopterlerde hangi teröristlerin bulunduğunu hızlı bir şekilde kamuoyuna açıkladı. Helikopterlere ait olduğu belirtilen yanma ve patlama görüntüleri, helikopterler düşer düşmez dağlık bölgeye birilerinin hızlıca gittiğini ya da zaten orada olduğunu bize söylüyor. Helikopterler düştü mü düşürüldü mü? Bu konuda net bir bilgi yok ancak ortada cevap verilmesi gereken sorular var.
PKK o helikopteri nereden buldu? Olay Ankara’dan nasıl okunuyor? ABD bu konuda ne diyor? Yaşanan olayın ardından bu soruların yanıtlarını aradım. Cevaplarını vereceğim ama önce ben size bir soru sorayım: Brett McGurk ismini hatırlıyor musunuz?
McGurk, ABD Başkanı Obama’nın DEAŞ’la mücadele özel temsilcisiydi. Terör örgütü PKK/YPG elebaşlarıyla verdiği pozlarla hafızalara kazındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu adam terör örgütlerini sevk ve idare ediyor” dediği biriydi McGurk. Öldürülen teröristler için yayınladığı taziye mesajları Türk halkının tepkisini çekmişti.
McGurk’ün görev süresi boyunca Suriye’de DEAŞ tehdidi büyüdüPKK’nın önü açıldı. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la anlaşıp Suriye’den çekilme kararı alınca buna tepki göstererek istifa etti. Sebebi terör örgütünün zor durumda kalacak olmasıydı.

Şu adanmışlığa bakar mısınız?

Biden’ın ABD Başkanı olmasıyla McGurk -Ocak 2021’de- yeniden göreve getirildi. Bu kez ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü şapkasıyla.

Saha faaliyetlerine alışık olduğumuz ve uzun bir süredir yüzünü göstermeyen McGurk iki ay önce Irak’ta ortaya çıktı. 17 Ocak’ta görüştüğü isimler arasında KYB Başkanı Bafel Talabani de vardı. ABD Savunma Bakanı Austin ve Genelkurmay Başkanı Milley’in tartışmalı ziyaretlerinin altyapısının bu görüşmelerde oluşturulduğuna şüphe yok. Irak’ta DEAŞ tehdidinin yeniden konuşulmaya başlaması da McGurk’ün alışkanlıklarının sonucu olmalı.
Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim