• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Yakup Köse: Başbağlar dosyası yeniden açılmalı

Yakup Köse: Başbağlar dosyası yeniden açılmalı

Pazartesi günkü yazımda, 90'larda yargı içindeki mezhepçi unsurların oldubittiye getirdikleri Sivas davasında yeniden yargılama yapılması gerektiğini yazmıştım. Aynı talebi Başbağlar davası için de dile getiriyorum.

Evet, Başbağlar dosyası yeniden açılmalı. Dosya yeniden açıldığında, bir dönem Türkiye'nin mezhepçiler elinde nasıl karanlığa sürüklendiği görülecektir.

Herkesin bildiği bir sırdır, Başbağlar katliamı sonrası yakalanan 16 zanlının dönemin Adalet Bakanı ve aynı zamanda Alevi dedesi olan Seyfi Oktay ve SHP milletvekili Mustafa Kul'un devreye girmesiyle serbest bırakılması...

Davanın hâkimi Şakir Kadıoğlu, sanık diye önüne getirilenlerin gerçek fail olmadıklarını ve Başbağlar davasının Türkiye hukuk tarihinin yüzkarası olduğunu ancak 20 yıl sonra söyleyebilmişti.

Hâkim Kadıoğlu'nun 20 yıl sonra gelen itirafı bile Başbağlar davasının yeniden görülmesi için tek başına yeterli delildir.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/basbaglar-dosyasi-yeniden-acilmali-yazi-1639621/

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim