• İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

Yavuz Bahadıroğlu: Resmi yalanlar!

Yavuz Bahadıroğlu: Resmi yalanlar!
Cumhuriyetin 10. yıldönümü münasebetiyle, “Vedat Nedim Tör” ve “Burhan Asaf” isimli iki üst düzey bürokratın hazırladığı bir kitap var masamda…

Adı: “Osmanlı İmparatorluğundan Türkiye Cumhuriyetine: Nasıldı, nasıl oldu? 1933’te İstanbul’da devlet matbaasında basılmış.

Cumhuriyeti yeni kuşaklara anlatma iddiasıyla yayınlanan bu kitap, tam bir “iftiraname”dir. Osmanlı padişahlarını, Osmanlı devlet kurumlarını, toplumsal yapıyı ve toplumsal yapının dayandığı kutsal kökleri kötüleyerek cumhuriyeti benimsetmek için yayınlanmıştır. 

Hiçbir ayırım yapılmadan padişahlara münasip bulunan sıfat, “zulüm ve sefahat mirasyedileri”dir: “Padişahlar, sarayın dört duvarı içinde soysuzlaşmış zulüm ve sefahat mirasyedileridir... Sultanlar içinde millet davası, kendi aile menfaatlerini kurtarmak için pazara çıkarılan bir metadan (maldan) ibaretti. Sultanlar millete inanmazlar, milletin gelişmesini istemezler, millette beliren her türlü uyanıklık hareketlerini bir kan deryasına boğarlar, kuvvetlerini milletin şuurundan ve sevgisinden değil, milletin cehaletinden ve korkusundan alırlardı.”(2. sayfa).

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/yavuz-bahadiroglu/resmi-yalanlar-32420.html

Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim