• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Yazar Yayınları 21. Kitap: Yarına Ders Çıkarmak - Konuşmalar

Yazar Yayınları 21. Kitap: Yarına Ders Çıkarmak - Konuşmalar
Yakın tarihe yeniden bakmak isteyenlerin başvuru kitabı

Yazar Yayınları’nın Dün-Yarın Kitapları Dizisi’nden çıkan “Yarına Ders Çıkarmak -Konuşmalar”; Türkiye’nin yakın tarihini merak edenler veya hatırlamak isteyenler için ilginç bir kaynak niteliği taşıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemir; 1987-1998 döneminde, Siyasi parti başkanları, bakanlar, yargı mensupları, akademisyenler, gazeteciler, yazar, şair ve sivil toplam kuruluşlarının başkanları ile yaptığı röportajları kitap haline getirdi.

Sunuş yazısını Prof. Dr. Naci Bostancı’nın yazdığı kitap; “ Cumhuriyetin ilk yıllarında Osmanlı Medreselerini, kitabeleri balyozlarla parçalayan valilerin amacı neydi?  Türkiye’de hangi ülkelerin ajan faaliyetleri var? Sınır güvenliğimizi sağlamak için kimler toprak talebinde bulundu? Başbakan Tansu Çiller, Aleviler için vaat ettiği üç trilyonu kime ya da kimlere verdi? Kırıkkale Silah Fabrikasındaki patlamayı ve Kahramanmaraş olaylarını hangi ülkenin ajanları yaptı? Savaş esnasında, Bosna Hersek’e silah satışı neden engellendi?” gibi dönemin önemli sorularına bilinenlerden farklı cevaplar da sunuyor.

“Yarına Ders Çıkarmak -Konuşmalar” kitapçılardaki yerini aldı. Eser, Yazar Yayınları’ndan da temin edilebilir.

Yazar Yayınları, Kasım 2015, 144 Sayfa

0312 232 05 71-72 

www.yazaryayinlari.com -   yazar@yazaryayinlari.com 

Sipariş:

Kitap hakkındaki yazı : https://www.anadolugazete.com.tr/ozel-haber/mahmut-erdemirin-yeni-kitabi-yarina-ders-cikarmak-75471h.htm

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim