• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Yazarlar herfene iftarında biraraya geldi

Yazarlar herfene iftarında biraraya geldi
Türkiye Yazarlar Birliği’nin gelenekselleştirdiği herfene iftarına TYB yöneticileri, yazarlar, şairler, gazeteciler, ilim adamları ve TYB dostları katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği'nce 15 yıl önce başlatılan “herfene iftarı” katılımcıların getirdikleri yemeklerin paylaşılması esasına dayanıyor. 

Herfene köklü bir ahî geleneği…Yüzyıllar boyunca Anadolu’nun meslek sahibi halkı bu usulle bir araya gelerek dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirdi.

Kelimenin kökeninin herifane (erkeklere mahsus), ârifane (ariflere yakışır) veya hirfetane (meslek sahiplerine ait) den geldiği sanılıyor.

Bu sene 10 Haziran 2016 Cuma günü yapılan herfene buluşması kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. TYB’nin Ankara Kızılay’da Sümer sokağı 11 numaradaki binasının giriş katı açık alanında yapılan iftarda TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım ArıcanTYB Vakfı Başkan yardımcısı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Vakfı mütevelli heyetten Çetin Baydar,  Muhsin Mete, TYB Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Genel Mali Sekreter Fatih Gökdağ, Genel Sekreter Hacı Mahmut Erdemir Genel Sekreter yardımcıları ve Murat Erol ve M. Enes Kala, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Salih Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Orçan ve Mehmet Kurtoğlu bulundular. 

Eski başkanlardan Nazif Öztürkİbrahim Halil Çelik, eski yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Adnan KaraismailoğluAdem KarafilikHüseyin AlbayrakNecmeddin EvciKâmil Yeşil ve Vedat Güneş, Osman Güzelgöz iftarın katılımcıları arasındaydı.

TYB üyeleri ve dostları  Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. M. Seyfettin Erol,  Prof. Dr. Metin Doğan (YBÜ Rektör)Kadir Ekinci, Mustafa Akgün, Bekir Soysal, Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Prof. Dr. Ahmet Bilgin(Kırıkkale Hukuk Fak. Dekanı), İsmail Bozkurt, Cenap Baydar, Halil İbrahim Sarıoğlu, Zafer KızılcaMehmet Oymak, Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Durdu Güneş, Ali K. MetinVeysel KarafilikDEKMEB Başkanı Murat Köse, Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, Doç. Dr. Zafer Çelik, Vahdet Gazetesinden Kerime YıldızBahaddin Carda, Kamuran Yıldız, Mehmet Ali Bulut ve eşi iftara renk kattılar. Faik Güngör'ün değerli katkıları olmasaydı iftarımız eksik kalırdı. 

Prof. Dr. Ahmet Bilgin’in iftar duasından sonra bu vesileyle bir araya gelen dostlar sohbet grupları oluşturdular. 

herfene2016-2.jpgherfene2016-1.jpgherfene2016-3.jpgdscf7918.jpg

Bu haber toplam 2155 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim