• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

“Yeni bir medeniyet kurulacak ve bunu biz kuracağız"

“Yeni bir medeniyet kurulacak ve bunu biz kuracağız"
“Tevhid medeniyeti haklının güçlü olduğu medeniyettir, ifsad medeniyeti güçlünün haklı olduğu medeniyettir.” 15 Mart Cumartesi yapılan Yazar Okulu Yönlendirme Dersi’nde Prof. Dr.

Medeniyetlerin de devletlerin de çatısını 4 temel ihtiyacın oluşturduğunu anlattı. “Düşünme gücüne bağlı olarak ilmi ihtiyaçlar, hissetme yeteneğine bağlı olarak dini ihtiyaçlar, irade gücüne bağlı olarak iktisadi ihtiyaçlar ve ünsiyet gücüne bağlı olarak siyasi ihtiyaçlar vardır.” dedi.

Dünyada bu zamana kadar var olan kavgaların ve bugün hala yaşanan kavgaların tamamının 2 sebepten kaynaklandığını aktardı. Birinci sebep olarak hakları kimin belirleyeceği ve görev ve sorumluluğu kimin tanzim edeceği, ikinci sebep olarak da, paylaşım sorununu gösterdi. Tevhid medeniyetinde hakları Allah’ın verdiğini, sosyal kurumların bunlara göre düzenlendiğini, hakları koruma görevinin ise devleti doğurduğunu anlattı. “İnsan haklarını ihlal eden bir devlet varsa bu devlet varlık sebebini ortadan kaldırıyor demektir” dedi. Tevhid medeniyetinin yıkılma sebebini de tahakküm ve adaletsizlik olarak iki sebebe bağladı. Medeniyetlerin de bir ömrünün olduğuna işaret eden Ersoy, “Yeni bir medeniyet kurulacak ve bunu biz kuracağız, çünkü doğudan batıya doğru giderken batıyı en iyi tanıyan biziz, batıdan doğuya doğru giderken ise doğuyu en iyi tanıyan biziz” dedi.

1922017_10152303029709851_1872589010_n

 

DSCF5443

Bu haber toplam 3519 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim