• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

“Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”nin sahipleri belirlendi

“Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”nin sahipleri belirlendi
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), kuruluşunun 43'üncü yılında 40'ıncısını düzenlediği "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"nin sahiplerini...

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), kuruluşunun 43'üncü yılında 40'ıncısını düzenlediği "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"nin sahiplerini belirledi.

TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"ni kazanan isimleri TYB Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında açıkladı. Toplamda 29 kategoride ödül alan isimleri açıklayan TYB Genel Başkanı Arıcan, Türk edebiyatı eserlerinin çevrileri ile dünya kütüphanelerinde yer alması gerektiğinin altını çizerek, "Her geçen yıl daha da güçlenen Türk edebiyatını dünyaya tanıtma çalışmalarına hız vermeliyiz. Özellikle Yunus Emre, Mevlâna, Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç, Ahmet Hamdi Tanpınar, Tarık Buğra, Necip Fazıl Kısakürek, Mustafa Kutlu, D. Mehmet Doğan, Beşir Ayvazoğlu gibi önemli yazarların şiir, hikâye, roman, tiyatro ve deneme başta olmak üzere edebiyatın tüm alanlarında yapılacak çevirilerinin dünya kütüphanelerinde yer almalarını sağlamalıyız. Türk edebiyatının ve Türk dilinin dünyaya açılmasını ancak bu şekilde sağlayabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Devamı: https://www.aksaraymedya.com/yilin-yazar-fikir-adami-ve-sanatcilari-odullerinin-sahipleri-belirlendi-63136h.htm

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim